Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Tacos

Foto: Chris Tonnesen

Opskrift: Sådan laver du tacos med chorizo-crumble og chickenfried blomkål

Server med en kålsalat, cremefraiche-dressing og lime.

printer Print
preparation Total: 45 minutter
plate 4 personer

Ingredienser

  • 150 g rå chorizo
  • Små tortillas
  • Chili
  • Lime
  • Koriander

Kålsalat:

  • ½ lille spidskål
  • ½ lime                                       
  • 1 chili

Friteret blomkål:

  • 1 blomkål
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. røget stærk paprika
  • 1 tsk. fint salt
  • Sort peber
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • Fritureolie

Dressing: 

  • 150 g cremefraiche 18%
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 tsk. sød paprika
  • Salt

Marts_Gastro_ChrisTonnesen_35204.jpg

Sådan gør du:

  1. Tag skindet af chorizoen, og smuldr den ned på en tør pande. Steg, til chorizoen er sprød og smuldret som en crumble.
  2. Varm tortillaerne, og kom en kålsalat i bunden og derpå friteret blomkål.
  3. Top med dressing, chorizo-crumble og evt. mere chili, limesaft og frisk koriander.

Kålsalat: 

  1. Skyl spidskålen, snit den fint og bland med saft fra den halve lime og chili, der er skyllet og hakket forinden.

Friteret blomkål: 

  1. Fjern bladene fra blomkålen, skyl den, og skær den i 2 cm tykke skiver.
  2. Bland mel, begge slags paprika, salt og godt med peber, og hæld det kvarte af mælken i. Smuldr det lidt sammen, så der kommer små klumper.
  3. I en anden skål røres resten af mælken med æggene.
  4. Dyp blomkålen først i melblandingen, så i æggeblandingen og så i melblandingen igen.
  5. Varm olien i en gryde, og fritér blomkålen i 5 minutter, til den er gylden og sprød.
  6. Tag op og læg på fedtsugende papir.

Dressing: 

  1. Rør en dressing af cremefraiche og begge slags paprika, og smag til med salt.

TIP! Hvis du laver blomkålen i forvejen, kan den genopvarmes i ovnen ved 250 grader i 10 minutter, så bliver den sprød igen.