Opskrift: Sådan laver du tacos med chorizo-crumble og chickenfried blomkål
Server med en kålsalat, cremefraiche-dressing og lime.
Ingredienser
- 150 g rå chorizo
- Små tortillas
- Chili
- Lime
- Koriander
Kålsalat:
- ½ lille spidskål
- ½ lime
- 1 chili
Friteret blomkål:
- 1 blomkål
- 200 g hvedemel
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. røget stærk paprika
- 1 tsk. fint salt
- Sort peber
- 2 dl mælk
- 2 æg
- Fritureolie
Dressing:
- 150 g cremefraiche 18%
- ½ tsk. røget paprika
- 1 tsk. sød paprika
- Salt
Sådan gør du:
- Tag skindet af chorizoen, og smuldr den ned på en tør pande. Steg, til chorizoen er sprød og smuldret som en crumble.
- Varm tortillaerne, og kom en kålsalat i bunden og derpå friteret blomkål.
- Top med dressing, chorizo-crumble og evt. mere chili, limesaft og frisk koriander.
Kålsalat:
- Skyl spidskålen, snit den fint og bland med saft fra den halve lime og chili, der er skyllet og hakket forinden.
Friteret blomkål:
- Fjern bladene fra blomkålen, skyl den, og skær den i 2 cm tykke skiver.
- Bland mel, begge slags paprika, salt og godt med peber, og hæld det kvarte af mælken i. Smuldr det lidt sammen, så der kommer små klumper.
- I en anden skål røres resten af mælken med æggene.
- Dyp blomkålen først i melblandingen, så i æggeblandingen og så i melblandingen igen.
- Varm olien i en gryde, og fritér blomkålen i 5 minutter, til den er gylden og sprød.
- Tag op og læg på fedtsugende papir.
Dressing:
- Rør en dressing af cremefraiche og begge slags paprika, og smag til med salt.
TIP! Hvis du laver blomkålen i forvejen, kan den genopvarmes i ovnen ved 250 grader i 10 minutter, så bliver den sprød igen.