Spændende julebryg til julens fester
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Bryggeri Skovlyst, Herslev Bryghus, Krenkerup Bryggeri, To Øl, Viborg Bryghus.

Spændende julebryg til julens fester

Ingen jul uden julebryg. Og med over 200 bryggerier er vi danskere heldigvis godt vant med fremragende juleøl.

Udbuddet af julebryg er i løbet af de seneste år blevet meget bredt, så der virkelig er noget for enhver smag. Lige fra forfriskende, bitre øl til søde og tungere øl. Desuden kommer flere bryggerier også med øl, der måske mere passer til nydelse efter julemiddagen og gaverne juleaften.

Vi har samlet en række spændende danske bryggerier, som både brygger den klassiske julebryg og de mere udfordrende øl med fx lakridspulver, revet appelsinskal eller noter af stjerneanis og kanel.

Juleøl med stor maltfylde og karakter
Bryggeriskovlyst.jpgSiden 2004 har Bryggeri Skovlyst været en oase for skovens gæster. Et udflugtssted, hvor man midt i Hareskoven kan nyde både god mad og en kold øl.

Årets juleøl, Rensdyret, er en mørk vinter Ale med stor maltfylde og karakter. Brygget med Styrian Golding humle, som giver brygget en dejlig let krydret eftersmag. Maltens sødme, humlens krydrede strejf og de frugtige noter fra Ale gæren giver en kompleks, men stadig let drikkelig juleøl på 5,2%.

Landskab og årstid brygges ind i øllets DNA
herslev_flaske_stjerne_jul_kirsebr_euroman.jpgDet prisvindende trappist-bryg Stjernebryg er mørk og dyb som vinternatten. Den røde Juleøl er den krydrede partner til julebordets klassikere. Mark Kirsebær er den spontangærede, boblende overraskelse til risalamanden eller som aperitif.

Herslev Bryghus er et økologisk gårdbryggeri ved Roskilde Fjord. Her brygges landskab og årstid ind i øllets DNA, og skaber rige smage til fest og fyraften.

Få det bedste frem i julens rige godter: Sæt Stjernebryg, Juleøl og Mark Kirsebær på bordet, og oplev hvad kvalitetsbryg gør for stemningen.

3 guldmedaljer ved ”European Beer Star”
krenkerup_julel_050_glas.jpgKrenkerup Bryggeri er det første danske bryggeri, som har vundet 3 guldmedaljer ved europamesterskaberne ”European Beer Star”

Bryggeriet er en del af det 650 år gamle Krenkerup Gods på Lolland. I ølbrygningen benyttes udelukkende rene råvarer og for hovedparten også byg fra egne marker.

Krenkerup Juleøl er en smuk karamelfarvet øl. Smagen er fyldig - men ikke tung og fremstår med fine noter af malt, stjerneanis, kanel og nelliker. Den egner sig perfekt til julefrokosten, silden og de øvrige juleretter.

Glæd dig til at nyde en ægte juleøl, der ikke sparer på hverken rene råvarer eller smagsoplevelse.
6,3 %

To Øl´s store udvalg af Jule Øl
tool_IMG_0005.jpgTO Øl er et prisvindende dansk gipsy bryggeri, der er kommercielt grundlagt i 2010. Fra og med 2019 har To Øl påtaget sig sit mest ambitiøse projekt til dato, ved at købe en 150.000m2 stor facilitet i Svinninge, kendt som To Øl City: et craft beverage hub, hvor To Øl og mange andre talentfulde producenter vil skabe nogle af de bedste produkter i verden.

To Øls juleøl er ingen undtagelse, med friske batches af elskede klassikere samt en splinterny spændende juleøl til den festlige sæson, som også er tilgængeligt i deres fantastiske To Øl adventskalender!

Seks bud på fantastiske julebryg
viborgbryghus-6xjulebryg.jpgI år byder Viborg Bryghus på hele 6 vidt forskellige julebryg med hver sin fortolkning af, hvordan en julebryg kan smage:

  • JuleBocken: klassikeren med nelliker og lakrids.
  • Jultorvet: Med vintage portvin - kåret som Årets Julebryg 2018.
  • Vilhelm Julius: som en fusion mellem øl og krydret julegløgg med bl.a. kardemomme, lakridspulver og kanel.
  • Jul i Viborg: Brygmesterens jule-fortolkning af en lys Belgisk Blonde med skøn smag af revet appelsinskal.
  • Jule IPA: Et forfriskende IPA modspil til den fede julemad.
  • Stærk Jule Ale: Belgisk inspireret. Mørk, stærk og lækker med masser af rørsukker under gæringen for at give extra smag og styrke.
Se, hvad vi ellers skriver om: Øl, Jul og Alkohol