Spejlæg og spaghetti med hvide asparges, ærter, ramsløg og kørvel
En nem og frisk forårsret.
Ingredienser
- 1 bundt hvide asparges
- 450 g ærter i bælg
- 1 bundt ramsløg
- 1 håndfuld kørvel
- 1 håndfuld ærtespirer
- 400 g spaghetti
- 4 æg
- Salt
- Sort peber
- 30 g smør
- 75 g revet parmesan
- Skræl aspargesene fra hoved til bund, knæk den træede rodende af, og skær aspargesene i skiver a 3-4 mm.
- Bælg ærterne.
- Skyl og aftør ramsløg, og hak dem groft.
- Skyl og slyng kørvel og ærtespirer, og pluk begge.
- Kog spaghettien al dente i godt saltet vand.
- Gem 1½ dl af kogevandet, når spaghettien er kogt, før vandet sigtes fra.
- Steg æggene til spejlæg i lidt af smørret, mens pastaen koger.
- Smelt imens resten af smørret på en pande, og giv aspargesene et par minutter på panden ved middelvarme.
- Kom ærter ved og derefter den kogte spaghetti.
- Vend det hele sammen og tilsæt krydderurter samt parmesan, og brug kogevandet til at løsne op i retten.
- Servér med spejlæg, ærtespirer og godt med sort peber.