Spejlæg og spaghetti

Spejlæg og spaghetti med hvide asparges, ærter, ramsløg og kørvel

En nem og frisk forårsret.

printer Print
plate 4
  • 1 bundt hvide asparges
  • 450 g ærter i bælg
  • 1 bundt ramsløg
  • 1 håndfuld kørvel
  • 1 håndfuld ærtespirer
  • 400 g spaghetti
  • 4 æg
  • Salt
  • Sort peber
  • 30 g smør
  • 75 g revet parmesan

    spag2.jpg

  1. Skræl aspargesene fra hoved til bund, knæk den træede rodende af, og skær aspargesene i skiver a 3-4 mm.
  2. Bælg ærterne.
  3. Skyl og aftør ramsløg, og hak dem groft.
  4. Skyl og slyng kørvel og ærtespirer, og pluk begge.
  5. Kog spaghettien al dente i godt saltet vand.
  6. Gem 1½ dl af kogevandet, når spaghettien er kogt, før vandet sigtes fra.
  7. Steg æggene til spejlæg i lidt af smørret, mens pastaen koger.
  8. Smelt imens resten af smørret på en pande, og giv aspargesene et par minutter på panden ved middelvarme.
  9. Kom ærter ved og derefter den kogte spaghetti.
  10. Vend det hele sammen og tilsæt krydderurter samt parmesan, og brug kogevandet til at løsne op i retten.
  11. Servér med spejlæg, ærtespirer og godt med sort peber.