Min iPhone 6 tog en pause fra livet for en uges tid siden. Den ramte ind i en systemfejl og gik i stå. Jeg har ikke en anden telefon, så jeg kunne ikke ringe til selskabet, der solgte den, (kunne selvfølgelig have lånt en, men det gjorde jeg ikke). I stedet sendte jeg en mail og har været i proces siden - har ikke fået min digitale følgesvend tilbage endnu, og som en uge er gået, er jeg kommet til den konklusion, at livet uden smartphone er bedre. Det er der mindst ni gode grunde til.

LÆS OGSÅ: 11 hemmelige tricks der giver dig en billigere rejse

1. Ingen afbrydelser
Uden telefon undgår du helt opkald, der får din latente dårlige samvittighed til at blomstre. Enten fordi du ikke ved, hvad du skal svare, eller fordi du bare ikke gider at snakke med personen i røret på det givne tidspunkt. Uden telefon har du al tid til folk foran dig.

2. Fri for at tjekke sociale medier som det første hver morgen
Jeg brugte min smartphone som vækkeur; og efter at være færdig med at snooze, klikkede jeg ind på Instagram efterfulgt af Facebook, andre sociale medier, et par nyheder og mails automatisk fra sengekanten. Så var jeg klar på andres liv, før jeg var klar på mit eget. Nu er det lige omvendt, og min væg med klatreplanter uden for vinduet er virkelig flot.

3. Fri for at tjekke sociale medier som det sidste hver aften
... om morgenen behøvede jeg ikke følge op på mere, end hvad natten havde bragt, for inden jeg gik i seng, scrollede jeg lige igennem mit og andres digitale liv. Nu hviler jeg med en god bog eller film, og som eksperterne også flager for, føler jeg, at jeg får en bedre nattesøvn, fordi mit hoved er faldet til ro.

4. Et rent underliv
Forskning viser, at stråler fra mobiltelefoner kun er 'muligvis kræftfremkaldende', alligevel er det måske meget rart ikke at have telefonen direkte klistret til de livgivende dele. Derudover har ikke-rektangulære lommer også noget over sig.

5. Du slår ikke op med kæresten over sms
Eller skriver andre ivrige sms'er.

LÆS OGSÅ: Undskyld mor, den pik var ikke til dig

6. Få mere opmærksomhed
Mistet telefon er lig med statusopdatering på Facebook om mistet telefon. Hvis den er sjov, er der masser af likes i det – og efterfølgende spørgsmål om, hvad der er sket, hvordan man kommer i kontakt, om folk kan hjælpe og så videre.

7. Se lidt unik ud i S-toget, hvor alle andre får lang nakke af at kigge ned i skærmen
Det er bare ærgerligt, at du er heldig, hvis der er rent faktisk en der ser dig.

8. Hellig aura ved sammenkomster
Du er ikke den, der finder smartphonen frem først og er årsag til diverse debatprogrammer om, hvordan vi skal håndtere, at det er svært at være til stede, hvor man er, fordi verden er fed på de sociale medier eller i Candy Crush.

9. Flere notifikationer mellem steder med internet
Normalt kan du tjekke din telefon med 4G, når du cykler eller på anden vis transporterer dig fra et sted til et andet. Nu må du vente, til du kommer frem til et sted med internet. I mellemtiden er der sket mange flere, nye ting, du kan læse op på i stedet for at scrolle igennem 'gammelt feed'. Hvis du også selv har lagt noget op, er der stor sandsynlighed for, du har fået flere notifikationer, hvilket føles mere overvældende. Omvendt er der dog også risiko for, at dit opslag ser endnu mere tomt ud efter at have ligget unliket i 44 minutter.

I min uge uden en telefon er jeg muligvis gået glip af nogle opkald, og jeg ville gerne have snakket med min farmor. Hun er ikke på Facebook, og der er ikke nødvendigvis alle andre, der har læst min statusopdatering, men de fleste er nok klar over, jeg stadig har det glimrende.

Og apropos Facebook har alle andre internet-aggregater end min iPhone givet mig adgang til sociale medier, privat mail og arbejdsmail. Så hvis du lever i en medieret verden som jeg og nogle gange prøver at kigge langt efter spurven på kvisten, men bliver forstyrret af et "pling", skulle du tage at prøve med min-telefon-virker-ikke. Eller måske bare nogle gange lade smartphonen ligge lidt. Det giver nogle små rum af og til og dertil småabstinenser. Men gør det lige - også selvom internettet oprigtig talt også er en gave.

LÆS OGSÅ: 11 bøger du påstår at have læst

LÆS OGSÅ: Se video: Forskellen mellem livet på de sociale medier og virkeligheden

LÆS OGSÅ: "Jeg kan huske, engang nogle kids kom ind backstage efter en koncert. 'Wow, svedigt, sidder I lige og ryger noget weed?' 'Nej, vi drikker te. Vil I have en kop?"

Se video: Forskellen mellem livet på de sociale medier og virkeligheden