Anders Thomas Jensen og Mads Mikkelsens venskab begyndte med et kvælertag til en fest i et kartoffelrækkehus på Østerbro i 90’erne. Det var Mads, der ’lavede kvæleren’ på Thomas efter endnu en af hans mange provokationer.

Siden er de blevet forsonet, har lavet mange film sammen, som fx ’Mænd & Høns’, der har premiere 5. februar (Anders Thomas Jensen har både skrevet og instrueret, og han laver meget nødigt en film uden Mads Mikkelsen) og så er de altså også blevet bedste venner.Deres nye film tager udgangspunkt i en helt igennem udsædvanlig familie. Her kan du se dem fortælle om forholdet til deres egne familier, og vi i dag har et for snævert normalitetsbegreb.Du kan også møde
den prisvindende fotograf Jan Grarup, der ærligt fortæller om en lang karriere i krigs- og katastrofeområder og hvilke konsekvenser, det har haft på hans privatliv.Mød også manden bag Islamisk Stat, verdens måske farligste mand, Al-Baghdadi, USA’s korrespondent i Danmark, Rufus Gifford (måske har du set ham i nattøj i dokumentarserien på DR3?) og bliv klædt på med jakkesæt, uanset om det er til fest eller hverdag.

Du kan tegne abonnement på Euroman her.

LÆS OGSÅ: 12 film vi glæder os til i 2015

LÆS OGSÅ: Tinderslut: Sådan er danske mænd

LÆS OGSÅ: De 11 mest læste på euroman.dk i 2014