8702391954.jpg’Engang troede vi på fremtiden’

Alt var bedre i 90’erne. Det var det i hvert fald for journalist og forfatter Christian Bennike, der voksede op i det bekymringsfrie årti mellem Berlinmurens fald og 9/11.

Det var dengang, vi troede på fremtiden, dengang, hvor ting løste sig af sig selv. Sådan er det ikke længere, argumenterer Bennike i sin debutbog, hvor han redegør for, hvordan den optimisme, han fik ind i kroppen i ungdomsårene, er blevet afløst af krig, økonomisk kollaps og pandemier, der har skabt et sortsyn, man ikke sådan ryster af sig.

Men der er håb, heldigvis, og en umanerligt velskrivende Bennike, der normalt slår sine folder i Weekendavisen, forklarer, at det hele nok skal gå. Bogen er skrevet med historisk, økonomisk og samfundsmæssig indsigt, og tidsånden dissekeres med vid og bid.

Er udkommet på Gyldendal.

forside nis-kopi.jpg’Ulvene fra Ziguinchor’

Nis Ovaska har siddet bag tremmer i Danmarkshistoriens største hashsmugler-sag, og mens han sad i fængsel, begyndte han at skrive de første linjer i denne autofiktive roman om tre unge venner, der siger farvel til dagligdagens trummerum og drager ud i verden.

Deres road-trip bringer dem først til USA og møder med utallige fremmede mennesker (især kvinder), masser af joints, oprør og tilpassethed. Siden sejler de rundt i Caribien, forbi Kap Verde og ender i Afrika. Nærmere bestemt i Ziguinchor, som er hovedbyen i Cassamance-regionen i Senegal.

Den står på uvorne drengestreger, pubertært begær, våben, en jagt på lettjente penge og spænding – og en god del inspiration fra Hunter S. Thompson.

Udkommer 29. maj på Gladiator.

AnneMetteKirk_DOBBELTFEJL_salgsforside.png’Dobbeltfejl’

Anne Mette Kirk, journalist og tidligere tv-reporter, har på få år udgivet tre romaner, ’Knust’, ’Låst’ og ’Blæst’. Nu er hun klar med en ny, psykologisk thriller, der kredser om, hvor langt man vil gå for at beskytte sit barn.

I centrum af handlingen står tre kvinder, Ulrikke, Sarah og Anne Sofie. De to sidstnævnte har været venner, siden de var små, men pludselig drages de ind i en sag omkring deres børn.

Nemlig en optagelse, der flittigt deles blandt de ældste elever på Søllerød Lilleskole. På videoen ses tre drenge fra 5. klasse i en seksuel situation – men er der tale om drengestreger, eksperimenterende leg eller et regulært overgreb?

’Dobbeltfejl’ zoomer ind på det moderne forældreskab (og venindeskab) og udforsker på dramatisk vis, hvad forældre gør, hvis noget truer deres børn.

Er udkommet på Gutkind.