Det sidste døgns tid er nettet flydt over med artikler om rapperen og mangemillionæren 50 Cent - der kom frem med pladen Get Rich or Die Tryin' - efter at han mandag erklærede sig konkurs. 

Medier har hæftet sig ved, at konkursbegæringen kommer som en overraskelse, eftersom 50 Cents i maj blev vurderet til at være $155 millioner værd, mens brugere på de sociale medier ikke kunne modstå fristelsen til at komme med jokes i massevis baseret på kunstnernavnet på 50 Cent og hans gennembrudsalbum.

Historien viser sig dog at være bedre, hvis man holder sig til at læse overskrifterne på artiklerne og ikke dykker ned i det med småt. 

Konkursbegæringen kom få dage efter, at han var blevet idømt at betale en kvinde fra Florida 5 millioner dollars - eller 500 millioner cents - for at have uploadet en sexvideo med hende som hovedperson på sin hjemmeside, og ifølge flere velansete amerikanske medier er konkursbegæringen et forsøg på at undgå at betale det beløb.

LÆS OGSÅ: Bikstok om bagsiden af succesen: Der var koncerter, hvor vi ikke kunne være i backstagerum sammen

I sexvideoen optræder ekskæresten til en af 50 Cents rivaler, rapperen Rick Ross, men en mand hun datede før hun blev kærester med Ross, og ifølge flere medier lagde 50 Cent videon, inklusiv et kommentarspor hvor han kritiserer kvindens krop, op på sin hjemmeside for at genere sin rival. Videoen spredte sig hurtigt til pornosider og fik flere millioner klik.

Nu er flere amerikanske medier - blandt andet Washington Post, the Daily Beast og Business Insider - begyndt at sætte spørgsmålstegn ved konkursbegæringen, og deres konklusion er klar: 50 Cent er ikke gået konkurs, han forsøger bare at beskytte sin formue mod kreditorer. De henviser til, at milliardæren Donald Trump ligeledes har erklæret sig konkurs adskillige gange uden egentligt at have været det.

50 Cent selv virker da heller ikke alt for tynget af situationen. Søndag aften lagde han et billede på Instagram, hvor han skrev at han ikke kan komme i tanke om et år, han har haft lige så meget sjov som i det forløbne, og tirsdag forklarede han i en video, at konkursbegæringen er en "strategisk forretningsmanøvre".

LÆS OGSÅ: E-Matrixen: Roskilde Festival 2015 udgave

LÆS OGSÅ: Se Kanye West forudsige sin egen succes

LÆS OGSÅ: Kanye og Rihanna på Europatour sammen