Arthur Nygaard er forsanger i det fremadstormende Aarhus-band Undertekst: ”For os er Northside det største, vi har opnået indtil videre” scroll-down

Arthur Nygaard er forsanger i det fremadstormende Aarhus-band Undertekst: ”For os er Northside det største, vi har opnået indtil videre”

Aarhusianske Undertekst spiller lørdag på Nova-scenen på NorthSide. Det er første gang, at bandet skal spille på festivalen, og for de fire bandmedlemmer er koncerten en milepæl. Marcus Højgaard har talt med bandets forsanger Arthur Nygaard om vejen mod at blive god, de bedste festivaltips og de bedste minder fra Northside.

Af Marcus Højgaard
Foto: Marcus Højgard
Kultur Euroman

Hvordan opstod Undertekst?

”Vi startede Undertekst på Klejtrup Musikefterskole, hvor vi alle gik i niende klasse. De fleste, der starter på Klejtrup, kommer for at spille musik, og sådan var det også for Bertil, Marius, Tobias og jeg selv, da vi startede i sin tid.

Vi blev hurtigt tætte, og ret hurtigt valgte vi at gå i øvelokalet, hvilket senere skulle vise sig at være en god idé.  Den første sang, vi lavede, var ’Skibet', og sangen blev et mindre hit på Klejtrup gennem vores ophold. Siden da har vi både lavet en EP og et album.

Spiller man en Undertekst-sang på sit anlæg, er jeg overbevist om, at man kan høre, at vi er venner. Musikken er ægte, og der er ikke noget smart pladeselskab eller nogen afdanket manager, der har bedt os om at spille sammen. Vi gør det derimod, fordi vi kan lide det, vi laver, og ikke mindst hinanden.”

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Musik og NorthSide