Casper, hvorfor har du sagt ja til at medvirke i en reklamefilm for Betstars?

”Jeg betragter det at lave reklame som en del af mit arbejde. Betstars henvendte sig, og jeg fandt egentlig ideen til reklamen ret sjov. Det med, at jeg troede, at jeg var så stor en stjerne, at jeg var større end selve gevinsten, hvilket passer godt til min ’Klovn’-figur, og den måde mange folk tror, at jeg er på i virkeligheden.”

Du har for snart mange år siden udtalt dig kritisk om at medvirke i reklamefilm. Hvorfor ændrede du holdning?

”Jeg tror, at det hele den berøringsangst, der har været med at lave reklamer især i 1990’erne blandt folk der optrådte, er forsvundet – i hvert fald for mig selv fuldstændig. Hvis jeg synes, at selve reklamen er sjov, og der er nogle penge i det, så laver jeg det gerne uden problemer."

"Det handler om, at hvis du gerne vil have det til at hænge sammen med at få noget frihed til at lave noget rigtig kreativt arbejde, så skal du købe dig nogle tidslommer indimellem, og det er dét, du gør med reklame.”

”Jeg tror, at der er kommet en forståelse for, at det er en hård branche at være i. Som optrædende, tv-vært eller skuespiller er det svært at holde økonomien i gang. Du bliver simpelthen nødt til at tage lidt af hvert. I 90’erne snakkede folk meget om at sælge ud, men det kan næsten ikke lade sig gøre at leve et liv i den her branche uden, at du engang i mellem laver nogle ting, hvor du siger, at der bruger du en anden del af dit talent og ikke kreerer noget selv. Det kompromis er vi mange, som bliver nødt til at tage sommetider. Og det skal du have det okay med. Jeg har haft det skide sjovt med at lave den poker-reklame, og jeg er egentlig også godt tilfreds med resultatet.”

Du er ikke bange for, at reklamer kan påvirke folks opfattelse af ‘Klovn’ for eksempel i en negativ retning?

”Nej, ikke i ét sekund. Det er den anden ting, jeg tror jo, at de mennesker, som ser ’Klovn’, reklamer, og hvad der ellers er i fjernsynet, er så trænet og sostifikeret i deres måde at kigge på ting, at de skiller ting ad og kan se, hvordan det hænger sammen. De ved godt, at der er forskel på tingene og forstår også godt, hvorfor vi laver reklamer.”

”Når vi laver ’Klovn’ har vi ikke product placement. Vi står ikke og siger ’Tulip-pølser’ pludselig i et afsnit, fordi det kan godt ødelægge det egentlige produkt og gøre det knap så sjovt at se. Så længe man holder de to ting adskilt, er jeg sikker på, at folk er med på den præmis.”

’Klovn’ vender snart tilbage som tv-serie igen. Hvad kan du afsløre fra den kommende sæson?

”Casper er sammen med Aqua-Lene nu, og Franks børn har vi ladet blevet store. Sidst vi så dem, var det en baby og en lille pige, og nu er det altså en søn på 12 og en teenagedatter."

”Vi kommer godt omkring og rører ved nogle nye emner, som vi ikke har gjort før. Det er klart, at da vi bragte børn ind i ’Klovn’-universet, så blev vi nødt til at bringe en ny side af Frank og Mia. Måske kan man sige, at Frank keder sig lidt, og så får han foretaget sig nogle endnu dummere valg. Frank og Mia har også brug for at tillade sig lidt mere og tage på nogle eventyrer sammen, fordi børnene er blevet større, og jeg behøver næsten ikke fortælle dig, at det ender katastrofalt.”

Er det sådan noget med, at deres sexliv skal spices op?

”Jamen, de skal spice alt muligt op – også sexlivet.”

Hvordan har ’Casper’ ændret sig?

”Casper er blevet ti år ældre, så han jager ikke kun unge damer, men mere nogle på 40 år. Det er ikke, fordi selvtilliden er faldet, men når du som mand nærmer dig de 50, begynder du at finde 40-årige kvinder utrolig spændende pludselig.”

Hvorfor har I valgt Aqua-Lene som hans kæreste?

”Aqua-Lene er en af mine gode veninder, så jeg kendte hende rigtig godt i forvejen. Vi har været ekstremt glade for Iben (Iben Hjejle, red,), og det har været svært at finde en, som har kunnet matche det. Derfor har vi været nødt til at gøre noget helt andet. Frank og jeg syntes, at Aqua-Lene var et sjovt bud. Folk ved, hvem hun er."

"Hun er vild. Nærmest vildere end Casper, og det gør, at han er nødt til at være lidt på en anden måde. Mere rolig måske. Dvs. at dynamikken mellem Casper og Lene bliver noget andet end den mellem ham og Iben.”

Sidst vi så Frank og Casper sad de i kørestole og var skide uvenner på Rigshospitalet. Hvor meget har I samlet op fra filmene?

”Vi refererer egentlig slet ikke bagud til hverken filmene eller de tidligere sæsoner. Men vi beholder mere tv-universet, hvor vi har fætter Andreas, Carøe og Suzan, revisor Kurt og Pivert for den sags skyld. Alle klassikerne gør comeback, kan jeg afsløre. I filmene har der været færre karakterer. Vi forholder os ikke til, hvad der er sket i filmen. Det er ikke sådan, at Frank og Casper starter med at være uvenner. De starter som de bedste venner igen.”

”Du skal hellere forestille dig, at du så det sidste afsnit af ’Klovn’ på tv, og så er der gået 10-12 år. Det er den følelse, du skal have. Den nye sæson hedder også ’Tilbage til hverdagen’, fordi vi havde lyst til at komme tilbage til den og alle de små ting: Frank bor på Frederiksberg, jeg kommer på besøg, der er parmiddage, Frank får sagt noget forkert, alt sådan noget der.”

Hvorfor tilbage til hverdagen?

”Når du skriver en film, skal du have én skide god historie, og den skal så helst trækkes i én retning, hvis du er dygtig. På tv kan du få lov til at lave alle mulige små ting. Efter den anden film havde vi ideer til en masse ting, som ikke passede til en spillefilm, men kunne blive et rigtig sjovt afsnit, og så havde vi lyst til lige at komme tilbage til hverdagen og ikke til hele tiden at skulle overgå os selv i, hvor sjofle, voldsomme og frække vi kunne blive. Vi ville hellere tilbage til at lave et portræt af dig og mig og hr. og fru Danmark, som bor i et parcelhus eller på Frederiksberg og ikke kan finde ud af, om deres salt- og peberbøsse skal være formet som fugle eller et egern. Altså helt dagligdagsproblemer.”

Hvilke tendenser i tiden tager I op?

”Vi skriver det altid på mavefølelsen, og hvor vi er i livet. For Frank og mig personligt er der en simplificering af vores liv. Det med at være kommet til et sted i dit liv, hvor du har skrabet så mange ting til dig og har troet, at du skulle blive lykkelig af alle de ting, men nu begynder du i stedet at fjerne dig lidt fra det igen og vil have færre ting og leve mere simpelt. Men i ’Klovn’ skraber Frank og Casper stadig til sig og tror, at det er lykken, og det er en tendens, som Frank og jeg føler, at der er i tiden. Dette overforbrug, der er i det materielle menneske.”

LÆS OGSÅ: Klovn-serien er tilbage: Premieredatoen er offentliggjort

LÆS OGSÅ: ’Klovn’ vender tilbage med nye pinligheder til sommer

LÆS OGSÅ: Frank Hvam, Simon Jul og Klaus Riskær skal gøre agurketid til yndlingstid på Radio24syv