Dette interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype?

”Vi starter nørdet: Public Choice-økonomi. Idéen er såre simpel; nemlig at politikere og embedsfolk jo er mennesker og derfor har egne incitamenter og mål, som ikke altid er enslydende med, hvad det fælles bedste er. De har heller ikke perfekt viden om de beslutninger, de træffer. Faktisk viser meget forskning, at de tit tager mere kortsigtede og dårligere beslutninger end gennemsnittet.

Det undrer mig, at danskere så gerne vil tro på, at man får udleveret englevinger og guddommelig indsigt, når man vælges til et embede eller arbejder for det offentlige.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

”En original Rockola Princess 424-jukebox til singler fra 1964 – med tophøjtalere. Jeg elsker plader, og jeg synes musik og kultur gerne må fylde noget! Det vil jeg også gerne vise mine drenge, så jeg købte den lidt spontant på en arbejdstur til Jylland. Det er en fascinerende mekanisk maskine og et monument over, hvor vild menneskelig skaberkraft er.

Desværre virker den ikke for tiden, og jeg kan ikke finde nogen, der kan hjælpe mig med at fikse den. Men den står stadig på en prominent plads i spisestuen. Lidt som et alter. Til jeg får den fikset, tænker jeg lidt på den som en kirke. De kan jo også være vigtige, selvom man ikke går derind så tit.”

Hvad har du senest brugt 1.000 kr. på?

"Trickett! Jeg går lidt for meget op i tøj, subkulturer og traditioner. Jeg fandt for nogle år siden en åndsfælle i manden bag mærket, Iain Trickett. Han udgiver små runs af tøj og ting, som har en kulturel og kvalitetsmæssig værdi. De er altid lavet de bedste steder, typisk i UK eller Italien, og han insisterer på at holde priserne små.

Eksempelvis har jeg et sengetæppe lavet af den sidste walisiske væver, skjorter, som er lavet som de originale Ivy-skjorter, en chore jacket i tweed, jeg altid får komplimenter for og en masse andet. Men du skal være hurtig – det meste ryger på hans torsdagsreleases. Brandet kan følges på Instagram @trickettengland.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til?

"Sarf London. Jeg er stor fan af Millwall FC. Særligt før jeg fik børn, var jeg tit ovre og se mine løver både ude og hjemme.

For eksempel var jeg, præcis en uge inden Mette Frederiksen lukkede landet ned, ovre og se vores U18 spille mod Chelseas U18 på Stamford Bridge.

Vi har også en ‘Millwall Frederiksberg’-fraktion med flag og pins. Folk, der kender både København og London, kan godt se det morsomme i det. Jeg har haft så mange gode minder med den klub, som emmer af en helt særlig kultur, humor og fællesskab. Som mottoet lyder: ‘No one likes us – we don’t care!’”

Hvornår vidste du, at du var god? 

”Det er sådan et vildt spørgsmål at stille til os jantelovsdanskere, der lider under performancekulturelle normer og medfødt usikkerhed. Sagt med et glimt i øjet, naturligvis.

Jeg har lagt mærke til, at de fleste af dem, du spørger, svarer i forståelsen at være god til noget. Specialisering driver verden frem, så det er positivt, men jeg synes, det er mere skræmmende at tænke på spørgsmålet som at være god i moralsk forstand. Det, tror jeg, man skal hige efter, men aldrig bilde sig selv ind, at man er.

Jeg er stor fan af komikeren P. J. O'Rourkes omskrivning af moralfilosoffen og økonomen Adam Smiths morallære: ’Du spiller en karakter, til du har karakter.’ Det, synes jeg, både passer på at prøve at opføre sig ordentligt, og på hvordan man skal gå til sit arbejde.

Hvis man anstrenger sig, når det kommer til andre menneskers forventninger, så er man så god, som man kan være på det tidspunkt. Det er nemlig også ok blot at være god nok til nogle ting – så længe det er ærligt, for sådan er verden. Vi kan og skal ikke prioritere alt lige.”