Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Copenhell: Er heavy metal andet end lyden af en vred hvid middelklassedreng, der river sig i pikken?

Copenhell: Er heavy metal andet end lyden af en vred hvid middelklassedreng, der river sig i pikken?

14. og 15. juni sparkes der spade til Copenhell-festival i København. Copenhell er Danmarks største metalfestival, der samler dedikerede metalfans fra ind- og udland i de rå rammer på Refshaleøen. Programmet er imponerende og publikum er dedikerede som - bogstaveligt talt - ind i helvede. Her er fem grunde til at tage af sted og fem grunde til at blive hjemme.


FEM GRUNDE TIL AT TAGE TIL COPENHELL

1. Der er intet som hård metal, der kan få banket aggressionerne ud af kroppen, uden at det går ud over andet end dit hår. Metal-fans slår aldrig folk ned i S-toget på vej hjem efter en koncert.

2. Kommer man først  ’ind’ i musikken, ind i riffene, er det et hypnotiserende og helt befriende sted at opholde sig rent mentalt.

3. Inde bag det djævelske ydre, de mørke tekster, tatoveringerne og lædertøjet, gemmer der sig i ni ud af ti tilfælde de venligste, selvironiske mennesker, der har husdyr, børn og parcelhuse, og som aldrig nogensinde kunne finde på at lave en hasarderet overhaling i familiens Fiat Multipla.

4. Der findes intet mere rørende, blødt og sentimentalt øjeblik, end når et metalband pludselig spiller en følsom ballade. Op ryger lighteren, og ned ad kinderne triller tårerne. Det er en ren Melodi Grand Prix for hårde nitter.

5. Du kan godt droppe weekendens løbetur. Du får rigelig motion ved at spille airguitar, så fingrene bløder. Læg dertil chancen for, at du løber ind i en god omgang headbanging eller moshing, der i kalorieafbrænding slår cross fit med længder.


FEM GRUNDE TIL AT BLIVE HJEMME

1. Hele den ornamenterede og mytologiske satan-og lynild-symbolik er voldsomt svært at tage alvorligt. Er metalmusikken og dens fans andet end et stort larmende rollespil i Vestskoven?

2. Musikken er så ensformig og ligegyldig, at man kan sætte en abe på speed til at spille de gentagende riffs uden at nogen ville opdage det.

3. Metal - i alle dens afskygninger - er ikke andet end lyden af en vred hvid middelklassedreng, der i timevis sidder og river sig i pikken i håbet om at komme af med noget af al sin vrede.

4. Navne på grupperne. Behøver man sige mere?

5. Metal har en særlig tiltrækningskraft på mænd, mens der kan kigges langt efter kvinderne. Testosteronet buldrer derudaf og forholdet mellem mænd og kvinder er ca. 10:1.


Copenhell foregår på Refshaleøen 14.-15. juni (med Förhelvede! den 13. juni). Blandt hovednavnene i år er Alice in Chains, King Diamond, Danzig og In Flames. copenhell.dk