PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

De rigeste hip-hop kunstnere i 2014

De rigeste hip-hop kunstnere i 2014

Der er en af de hårde drenge, der har ekstra grund til at smile, når han skal lave selvangivelse i år. Og det er Dr. Dre. Salget af Beats til Apple indbragte hele 17,5 milliarder danske kroner, hvoraf en god portion er gået til doktoren selv.

Alene i 2014 har den legendariske rapper, producer og forretningsmand tjent hele 3,6 milliarder kroner. Et uhørt højt beløb, der også er det største nogen entertainer nogensinde har skovlet ind på et år (fra en liste af Forbes). Det er desuden mere end den resterende del af listens indtjening til sammen. 

Jay-Z og P. Diddy deler en flot andenplads med en indtjening hver på 350 millioner kroner. Begge tjener de til føden ved at lave meget andet end blot musik.
 
LÆS OGSÅ: De 10 mest sexede musikvideoer

Især P. Diddy har mange ting kørende som fx sin egen vodka Diageo’s Ciroc, tøjmærket Sean Jean Clothing og Revolt TV, der alt sammen er med til at sørge for, at rapperen endnu engang befinder sig i toppen af listen.

Jay-Z har også sit helt eget underholdnings-imperium i Roc Nation. Her er de management for kunstnere som Rihanna og Kanye West. Samtidigt har hans seneste album haft stor indflydelse på årets indtjening. Det solgte platin, allerede inden det blev udgivet, især takket være en aftale med Samsung, der købte 1 million kopirer.

Kanye West er selvfølgelig også at finde i toppen. De 175 millioner han har tjent i årets løb indbringer ham en 6. plads. En plads, han primært kan indtage på grund af Yeezus-touren, der indtjente et tocifret million beløb og er hovedårsagen til at Kanye i 2014 forøgede sin indkomst med 50 %.

LÆS OGSÅ: Snoop reklamerer for dansk mobilselskab

Pharrell Williams, som netop har besøgt Danmark, holder sig lige inde i top 10. Det skyldes især hans tre mega hits ’Get Lucky’, ’Blurred Lines’ og ’Happy’. ´

Listens eneste kvinde er Anaconda-sangerinden Nicki Minaj, der twerker sig til en 11. plads med en indtjening på lidt over 80 millioner kroner. På trods af manglende tour-datoer har hendes sponsorater fra Mac, OPI og Pepsi skaffet hende en god sum penge.

10. Eminem - 105 millioner kroner

 
9. Pharrell Williams - 129 millioner kroner


8. Lil Wayne - 134 millioner kroner


7. Birdman - 140 millioner kroner


6. Kanye West - 175 millioner kroner


5. Macklemore & Ryan Lewis - 187 millioner kroner


4. Drake - 193 millioner kroner


3. P. Diddy - 350 millioner kroner


2. Jay-Z - 350 millioner kroner


1. Dr. Dre - 3,6 milliarder kroner


Listen er opgjort på baggrund af kunstnernes pladesalg, salg af merchandise, tour-indtjening, sponsorater og andre virksomheds foretagender. Og i perioden juni 2013 til juni 2014. Se den fulde liste her.