To teorier om Bran Stark og de to sindssyge konger
Foto: HBO Nordic

To teorier om Bran Stark og de to sindssyge konger

Der er en million teorier om, hvad Bran Stark har brugt sine krafter til. Her er to, der handler om The Night King og The Mad King.

Med to måneder til første afsnit af den afsluttende Game of Thrones-sæson, er fanteorierne, som er blevet spundet de seneste år, mere relevante end nogensinde før. HBO har kun tilbudt en mystisk trailer, der viser Sansa, Arya og Jon i Winterfells krypt sammen med gravstatuerne af deres forfædre.

Men der er et Stark-barn, der ikke optræder i traileren. Bran Stark, The Three Eyed Raven, er ingen steder at finde i krypten.

Eller måske er han. For i slutningen af traileren sniger en isnende blå tåge sig ind i krypten, og Stark-børnene trækker deres sværd. Den almene fortolkning er, at The Night King og hans White Walkers er nået til Winterfell, men hvad nu hvis det i virkeligheden er Bran, der kommer for at hilse på sine søskende? For – som vi før har skrevet om – der er en meget populær teori om, at Bran i virkeligheden er The Night King.

I finaleepisoden af sæson seks siger The Three Eyed Raven til Bran, at ’Fortiden allerede er skrevet. Blækket er størknet.’ og det kan tolkes på mange måder. Udover at det betyder, at Game of Thrones er fyldt med såkaldte ’Bootstrap Paradox’, hvor flere ting nu ingen oprindelse har, ligesom at Hodor bliver til Hodor, fordi Hodor redder Bran, men Bran har bedt Hodor redde ham, åbner det også for andre muligheder.

Bran rejser på et tidspunkt til fortiden og overværer det øjeblik, hvor det mystisk folk Children of the Forest skaber The Night King. Teorien lyder på, at Bran warger - evnen han har til at overtage dyr og mennesker - ind i den mand, der bliver gjort til The Night King, lige som Children of the Forest stikker ham. Derfor bliver han fanget i kongens krop. Hvis fortiden allerede er forudbestemt, er det måske meningen, at Bran og The Night King altid vil være samme person, og uanset, hvad Bran prøver for at forhindre det, vil han altid blive kongen af White Walkers.

imagedh1ao.png

Bran skabte The Mad King

Okay, lad os kaste The Night King til siden og give plads til en anden svinsk konge: Aerys Targaryen eller The Mad King. Som I ved, dræbte Nicolaj Coster-Waldau Aerys Targaryen, da han var hans Kingsguard, og derfor bliver han serien igennem også kaldt for The Kingslayer. Men Jaime Lannister har jo altid sagt, at det var fordi, at Aerys Targaryen havde mistet besindelsen og blot gentog den samme sætning igen og igen: 'Burn them all'.

Det vækker opmærksomheden hos konspirationsstærke fans, der peger på, at Hodor netop konstant gentog ’hold the door’, fordi Bran var rejst til fortiden og havde hvisket det i hans øre.

I episoden, hvor Bran rejser tilbage til Ned Starks kamp mod Aerys Targaryens sidste Kingsguards, hvor man også opdager, at Jon Snow er en Targaryen, råber Bran efter sin far. Ned kan høre Bran, men kun som en hvisken. Bran kan altså snakke til folk i fortiden.

Derfor er det også muligt, at Bran har rejst til fortiden og har besøgt Aerys Targaryen. I et forsøg på at udrydde White Walkers, før de bliver for stærke, ville han her advare Aerys Targaryen om dem og viste kongen et syn af de levende døde. Han siger så til Aerys Targaryen, at han skal brænde alle White Walkers.

Teorien går på, at besøget fra Bran drev The Mad King til sindssyge. Man ved allerede, at han hørte stemmer, der fortalte ham, at han skulle brænde alle og enhver. De stemmer er meget muligt Brans hvisken. Aerys Targaryen har måske misforstået budskabet eller blevet så overvældet over det, Bran viste ham, at han er blevet sindssyg og er begyndt at brænde sit eget folk i stedet for The Night Kings.

Hvis Bran virkelig skabte The Mad King, betyder det, at han er ansvarlig for at stoppe Targeryen-dynastiet.

the mad king.jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: Game of Thrones og HBO