Det er en kunst at genfinde kræfterne på Roskilde Festival, når tømmermændene buldrer og banker i kroppen efter en nat med seks timers technofest i ’Dream City’. Efter en hidsig sambucabrandert og et par timers søvn i Harald Nyborg-teltet, hvor man skiftevis har frosset og svedt, kan det være svært at rejse sig fra det træ, man er faldet ved.

Alkoholen synes pludselig uoverskuelig og især tanken om en lunken dåsetuborg, der har ligget hele formiddagen og bagt i solen, føles grum.

Men der findes faktisk drinks mod den følelse. Drinks, der kan kickstarte dagen og give de første og afgørende promiller. En af de drinks finder man hos Mikropolis Cocktails, der ligger med udsigt til Countdown-scenen.

Den hedder ’Rhubarb Crush’, og som navnet indikerer, er en central ingrediens rabarber. Derudover er der citron, vanilje og en god portion vodka i – faktisk 6,5%.

Citron og rabarber passer altid perfekt sammen, og når den syrlige smag lige bliver rundet af vaniljen, er der intet at sætte en finger på. Den smager meget saftigt, så den glider hurtigt ned, og man glemmer for en stund alt om tømmermænd og andre smerter.

Desuden er der heller ikke brus i den læskende og smagfulde drink, hvilket mest af alt skaber gode konnotationer til sol, sommer og lemonade i et kolonihavehus. Vodkaen kan mærkes blidt, men den forstyrrer ikke smagen. Det varmer blot om ørerne på den måde, som kun en vodka formår at gøre det.

Hos Mikropolis er det den suverænt mest populære i cocktailteltet, og ifølge barpersonalet er der allerede mange, der benytter drinken som kickstarter til at komme i omdrejninger til nye festivaludskejelser.

Og vi forstår godt hvorfor. For lækker er den, og at komme på dupperne med ’Rhubarb Crush’ må næsten betegnes som et sandt festivalhack.

’Rhubarb Crush’ kan købes for 65 kr. i barteltet Mikropolis Cocktails.

drink 2.jpg