Bog3.jpg

’Spor i sneen’

Journalisten og forfatteren Tonny Vorm er blandt de bedst skrivende herhjemme, tænk bare på ’Postkort fra Californien’, og han var i mange år fast skribent i dette magasin. I sin nye skønlitterære roman folder Vorm i isnende polarkulde en dramatisk handling ud. Historien tager sit udgangspunkt i, at den danske slædefører Marius Jensen på en patrulje i 1943 opdager, at nazisterne er kommet til den barske grønlandske nordøstkyst, som ellers står under amerikansk beskyttelse.

Med afsæt i historiske kilder rekonstruerer Tonny Vorm et centralt kapitel under Anden Verdenskrig, hvor tyske soldater og danske pelsjægere pludselig står over for hinanden.

Pris 300 kr., udgivet af Politikens Forlag.

 

Bog2.jpg

’Dissing’

Den folkekære sanger Povl Dissing døde tidligere i år, 84 år gammel. Igennem mere end 60 år var han en karakteristisk, stor stemme i dansk musik, og mest af alt blev han selvfølgelig især kendt for sine viser og samarbejdet med Benny Andersen.

I denne biografiske bog fortæller Povl Dissing for første gang – til forfatteren Jens Folmer Jepsen – sin vilde livshistorie. Biografien byder desuden på et væld af interviews med blandt andre Niels Hausgaard, Thomas Helmig, Steffen Brandt, Poul Krebs og Kjartan fra Folkeklubben samt Povl Dissings nærmeste.

Pris 300 kr., udgivet af Lindhardt & Ringhof.

 

Bog1.jpg

’En forudsigelig forbrydelse’

Mellem 1992 og 2016 blev 536 kvinder dræbt i Danmark. Et skræmmende højt tal, og i denne nye bog kortlægger journalist Line Vaaben og retsmediciner Asser Hedegård Thomsen samtlige af disse kvindedrab.

Med baggrund i data fra Hedegård Thomsens ph.d.-afhandling og interviews med knap 40 eksperter fra Danmark og udlandet fører de os igennem, hvad forskningen i dag ved om drab på kvinder, i håb om bedre at kunne kvalificere samtalen og samfundsindsatsen mod kvindedrab. Samtidig genfortæller Vaaben og Hedegård Thomsen otte kvinders livshistorie og skæbne med accept fra og i samarbejde med deres pårørende og efterladte.

Pris 350 kr., udgivet af Forlaget 28b.