Francis Ford Coppola kalder ’Marvel’-film foragtelige
Foto: Marvel

Francis Ford Coppola kalder ’Marvel’-film foragtelige

Instruktøren til ’Godfather’-filmene har meldt sig ind i den ophedede diskussion om superheltefilmene, der blev startet af Martin Scorsese.

”Jeg ser dem ikke. Jeg prøvede. Men det er ikke film,” har Martin Scorsese tidligere udtalt om ’Marvel’-filmene i et interview. I samme ombæring sammenlignede stjerneinstruktøren filmene med forlystelsesparker. Den bemærkning startede en debat i Hollywood, som ’Godfather’-instruktøren Francis Ford Coppola nu også giver sit indspark til - og han er helt enig med Scorsese.

”Når Martin Scorsese siger, at ’Marvel’ ikke er film, så har han ret, fordi vi forventer at få noget fra film, noget oplysning, noget viden, noget inspiration,” siger Francis Ford Coppola til Agence France Presse.

Og det er ikke de eneste ord, som filmene om superhelte får med fra instruktøren.

”Martin var venlig, da han sagde, at det ikke er film. Han sagde ikke, at de er foragtelige, hvilket jeg siger, de er,” fortsatte Francis Ford Coppola.

De to instruktører lægger sig ud med en stor del af Hollywood, der har medvirket i ’Marvel’-universet, som blandt andet består af ’Captain America’, ’Black Panther’ og ’Avengers’. En af dem er Samuel L. Jackson, der spiller Nick Fury i en række af filmene fra Marvel.

”Jeg mener, det er jo ligesom at sige, at Snurre Snup ikke er sjov. Film er film. Det er heller ikke alle, der synes om, hvad han laver,” siger Samuel L. Jackson til Variety.

Se, hvad vi ellers skriver om: Marvel og Film