2016 har været endnu et godt serieår. Med nye sæsoner af ‘Game of Thrones’ og ‘Girls’ samt den helt nye serie ‘Westworld’ har HBO atter vist, at kanalen stadig er en væsentlig spiller på et efterhånden mere og mere konkurrencepræget seriemarked.

HBO Nordic har lavet en liste over de mest sete serier på streamingtjenesten i år. De har også indhold fra kanaler som Showtime, History og AMC, så disse serier indgår også på listen. Som alle andre streamingtjenester oplyser HBO Nordic ikke seertallene.

10. Silicon Valley

Der var premiere på tredje sæson af komedieserien ‘Silicon Valley’ i år. HBO-serien handler om seks unge mænd, der starter deres eget firma i det berømte tech-område i Californien. Anmelderne har taget godt imod alle tre sæsoner, og en fjerde er på vej i løbet af 2017.

9. The Magicians


‘The Magicians’ er en fantasy-serie lavet af kanalen Syfy. Den første sæson havde premiere i år, hvor den fik en nogenlunde modtagelse af anmelderne, der kalder effekterne for gode, men præmissen for sløj. Serien handler om en ung mand, der starter på en magikerskole. Her finder han ud af, at den magi, han har læst om i sine yndlingsbøger fra barndommen, er ægte. Anden sæson har premiere i januar.

8. Girls

 

 

I femte sæson kunne man igen i år følge Hannah (Lena Dunham) og hendes veninders turbulente liv i New York, hvor livet for seriens karakterer ikke er blevet lettere med alderen. Seriens sidste sæson har premiere til februar.

7. Billions

Med skuespillere som Paul Giamatti og Damian Lewis på rollelisten, var mange spændte på at se, om en serie om New Yorks aktiebørs kunne blive det næste store tv-hit. Det kan diskuteres, om serien blev den succes, som Showtime havde håbet på, men i hvert fald kommer der endnu en sæson til februar.

6. Black Sails

Tv-kanalen Starz står bag piratserien ‘Black Sails’, der følger en række pirater på New Providence Island. Mens seriens første sæson ikke blev specielt godt modtaget, er de efterfølgende sæsoner vokset både på anmeldere og publikum. Seriens fjerde og sidste sæson har premiere i slutningen af januar.

5. Fear the Walking Dead

Der var premiere på anden sæson af spinoff-serien til ‘The Walking Dead’ i år, hvilket har givet serien en femteplads på HBO Nordic. Helt så godt har serien ikke klaret sig hjemme i USA, hvor anden sæson modtog blandede anmeldelser og mistede en hel del seere på kanalen AMC. Tredje sæson får premiere i løbet af 2017.

4. The Shannara Chronicles

MTV står bag denne fantasy-serie, som havde premiere i begyndelsen af 2016. Teenidolet Austin Butler spiller hovedrollen i serien, som handler om en magisk verden, hvor dæmonerne pludselig vender tilbage. MTV har bestilt en anden sæson af serien, men det er endnu uvist, hvornår den får premiere.

3. Westworld

HBOs store nye satsning ‘Westworld’ kommer ind på en tredjeplads over mest sete serier i år, selv om den først havde premiere i oktober. HBO håber, at ‘Westworld’ kan blive deres næste store succes efter ‘Game of Thrones’, som går ind i sine sidste sæsoner.Indtil videre ser det lyst ud for serien, der både imponerede anmeldere og publikum. Anden sæson får premiere i 2018.

2. Vikings

Fantasy-genren lever i bedste velgående. Det er ‘Vikings’ endnu et bevis på. Serien kommer ind på en andenplads over de mest streamede serier på HBO Nordic i løbet af året, hvor seriens fjerde sæson havde premiere. Lige nu er anden halvdel af fjerde sæson i gang, men serien er allerede blevet fornyet med en femte.

1. Game of Thrones

Det er næppe nogen overraskelse, at ‘Game of Thrones’ indtager førstepladsen. Seriens højdramatiske sjette sæson havde premiere i foråret, og trådene begynder nu at samle sig jo tættere, vi kommer på finalen. Syvende sæson får premiere i midten af 2017, mens ottende og sidste sæson kommer i 2018.

LÆS OGSÅ: Død af sorg? Carrie Fishers mor gik bort i går

LÆS OGSÅ: Disse 7 medietrends slår for alvor igennem i 2017

LÆS OGSÅ: 2017 bliver et godt serie-år: Her er dem, du skal se frem til