Jakob Oftebro
Foto: PR

Jakob Oftebro er hovedrolleindhaver i ny Jan Guillou-tv-serie

Jan Guillous storsælgende bogserie om den svenske spion Carl Hamilton bliver vakt til live på ny med norske Jakob Oftebro i hovedrollen. Den unge skuespiller og nybagte far skal forsøge at fylde store størrelser sko efter Mikael Persbrandt og Stellan Skarsgård.

Når du muligvis ligger og plejer dine tømmermænd på sofaen den 1. januar, kan du springe det klassiske skihop over og i stedet vælge spænding og drama i en opdateret udgave af den velkendte spionserie, som er den nye satsning fra Cmore. Thriller­serien ’Hamilton’ rebooter universet omkring Jan Guillous spionkarakter, Carl Gustav Gilbert Hamilton, som har været portrætteret i flere film og serier.

”Guillous bøger begynder under den kolde krig. Den nye historie er hevet op i vores tid med moderne problematikker. Serien følger Hamilton i begyndelsen af sin karriere, hvor han lige er kommet hjem fra træning i USA,” forklarer Jakob Oftebro, der spiller seriens titelkarakter.

Den norske skuespiller er kendt i Danmark fra blandt andet tv-serien ’1864’ og filmen ’Guldkysten’. Men med serien her prøver han altså kræfter på svensk – og ovenikøbet med en klassisk svensk karakter.

”Det er en kæmpe ære at få lov til at spille ham. Det er legendariske skuespillere, der har spillet ham før; Stellan Skarsgård og Mikael Persbrandt. Så jeg er gået ind til det med en enorm respekt og ærefrygt. Jeg ved, at folk kender den her karakter. Det er en af de største bogserier i Skandinavien. Det er en stor ting. Og så er jeg er en nordmand, der har arbejdet i Danmark i mange år. Nu er jeg lige pludselig i Sverige. Der er lidt noget jantelov, der kan komme i spil der,” siger Jakob Oftebro, der lagde sine bekymringer fra sig, da der først blev råbt ’action’.

DSC0364.jpg

”Man har trænet og øvet sig i et halvt år, og så er man i gang.”

Oftebro fremhæver stolt sit arbejde på tværs af grænserne i Skandinavien. Det har krævet hårdt og meget målrettet arbejde at komme dertil, forklarer han.

”Det har været en lang rejse for mig at blive anerkendt som en dansk skuespiller, der får danske roller, når alle ved, at jeg er født i Norge. Jeg har satset og arbejdet med sproget, og jeg har prøvet at overbevise folk.”

Serien er allerede blevet solgt til flere lande deriblandt Danmark, og det gør Jakob Oftebro glad, at hans adopterede hjemland også får glæde af serien.

”Jeg prøver kræfter med det svenske, hvilket også har krævet mange timers øvelse. At det så bliver vist i Danmark, betyder sindssygt meget for mig.”

De næste to projekter for Jakob Oftebro foregår i Danmark og Norge. Men inden da skal den transskandinaviske skuespiller holde barsel.

”Det er fede kontraster, man lever i som skuespiller. Det er gået fra våben, eksplosioner og hurtige biler til mos, bleer og vuggestue. Jeg elsker det.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Serier og Skuespil