Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Jesper Stein: "Det føltes, som om der var et kilo kød, som jeg var nødt til at skære ud af min egen krop"

Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix I sin nye bog har Jesper Stein søgt tilbage i sin egen historie og åbnet nogle betændte sår fra fortiden.

Jesper Stein: "Det føltes, som om der var et kilo kød, som jeg var nødt til at skære ud af min egen krop"

Seks krimier om politimanden Axel Steen har sikret Jesper Stein flere priser og et navn som en af de mest læste danske forfattere. Men i 2018 var han kørt fast. Han var lige blevet skilt, hans mor var død, og han var begyndt i alkoholafvænning. Han vidste, at han skulle videre i livet på en ny måde. Resultatet hedder ’Rampen’, en selvbiografisk roman med udgangspunkt i Jesper Steins ungdom, forældrenes skilsmisse og det misbrug, der fulgte i dets kølvand.

I ’Rampen’ tager Jesper Stein os med på sine forældres deroute. Vi oplever, hvordan relationerne afspores af løgne og bitterhed, og hvordan det præger forældre og børn resten af livet. Det er en rå fortælling, der blotter ham selv og hans familie, men det er også hans mest ambitiøse bog, fortæller han, da vi møder ham til en kop earl grey-te og en samtale om at forlige sig med fortiden.

Meget af ’Rampen’ foregår i begyndelsen af 1980’erne, hvor dine forældre bliver skilt, og du er teenager. Kan du kort ridse op, hvad det er for nogle mennesker, vi møder?

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her