Tyrees Tyr iført hoodie fra FORTHECULTURE
Foto: Christian Torp Tyrees Tyr iført hoodie fra FORTHECULTURE.

Kommende rapkomet med familieforbindelserne i orden: ”Jeg har rigtig meget OCD. Jeg vil gerne have, at alt skal se godt ud”

Singleaktuelle Tyrees Tyr om musikbranchen, OCD og om at være i familie med Kesi og Wafande.

”Jeg vil gerne have, at alt skal se godt ud. På ‘Mami’ er det ikke tilfældigt, at nummeret varer præcis to minutter og 55 sekunder. Det er bevidst, at den for eksempel ikke varer 2 minutter og 53 sekunder”.

Ordene tilhører Tyrees Tyr. Et godt bud på Danmarks næste, store rapstjerne. Med gode gener og Universal i ryggen udgiver han i dag debutsinglen ’Mami’ med en dertilhørende video, hvor der er kælet ekstraordinært meget for det visuelle helhedsindtryk.

Vi har mødt Tyrees Tyr, der har rødder i Tanzania og Danmark, forud for udgivelsen af ’Mami’.

Tyrees Tyr iført hoodie fra FORTHECULTURE.

Du er fætter til Kesi på den ene side af familien og nevø til Wafande på den anden side af familien. Hvordan er dit forhold til dem rent musikalsk?

"Jeg har forsøgt at klare det meste selv, og så søge råd hos dem, når der har været mest brug for det. Min onkel, Wafande, har været en stor hjælp, fordi han ofte har skubbet mig i den rigtige retning. Men de har også understreget, at de ikke kunne gøre det hele for mig. Jeg har selv fundet min producer, jeg har selv skrevet mine sange, og så kan jeg stolt komme og vise dem, hvad jeg har lavet."

Kan vi forvente samarbejder i den retning?

(Pause...) "Nu må vi se... Nu kommer ‘Mami’ ud i dag, og så må vi se, hvad fremtiden bringer (griner)."

Er Kesi og Wafande en musikalsk inspiration, eller forsøger du at træde udenom deres fodspor?

"Jeg ved ikke, om jeg vil træde udenom deres fodspor. Faktisk vil jeg bare træde endnu længere, end hvad de har gjort. Wafande har gjort det kæmpestort, Kesi har indtaget popscenen herhjemme. Jeg vil føre det endnu længere."

Føler du, at du har noget at leve op til?

"Nej. Jeg er selv så ambitiøs, at det pres, der måtte være udefra, ikke rigtig betyder noget. Men jeg skal ikke forsøge at være en anden Kesi eller en anden Wafande."

Hvad handler ‘Mami’ om?

"Den handler om en pige, man ikke kan modstå, så man vitterligt vil gøre alt for at få hende. Så jeg fortæller hende om alt mit Versace og min Ferrari, men egentlig gør jeg det bare, fordi jeg ikke kan modstå hende. Selvom jeg må lyve for det. Det er en sand historie."

Hvem er dine musikalske forbilleder?

"Det er dem, der trækker nye tråde i musikbranchen. Travis Scott, Post Malone, Swae Lee. A$AP Rocky som stilikon."

Hvor meget betyder dit visuelle udtryk?

"Det betyder meget. Jeg har rigtig meget OCD. Jeg vil gerne have, at alt skal se godt ud. På ‘Mami’ er det ikke tilfældigt, at nummeret varer præcis to minutter og 55 sekunder. Det er bevidst, at den for eksempel ikke varer 2 minutter og 53 sekunder. Alt skal se godt ud, sceneshowet, tøjet, det hele. Førstehåndsindtrykket er vigtigt. "

Der er så mange nye, danske rappere, ingen kan sætte ansigt på. Jeg vil gerne have, at folk ved, at Tyrees Tyr er ham den brune med det store smil og den friskbarberede fade."

Hvordan kommer din OCD ellers til udtryk?

"Det gør det på mange måder. For eksempel hvis folk skærer en kage skævt eller i forskellige størrelser, får jeg stress. Når jeg putter ketchup ved siden af mine pommes frites, smider jeg de pommes frites ud, ketchuppen har ramt. Også selvom jeg skal dyppe dem i ketchup efter.

Når jeg ser tv skal lydstyrken være på hele eller halve tal, 10, 15, 20 og så videre. Hvis nogen har lydstyrken på 16, kan jeg høre det i et andet rum."

Hvad kan vi forvente fra dig i den kommende periode?

"Der er en rød tråd igennem de næste sange, der kommer ud. Der kommer et stort projekt efter sommerferien, så meget kan jeg afsløre. Der er tænkt over det hele. Jeg har gang i nogle ting med Marcus Gordon (dansk sanger og producer, red)."

Hvor er du om et år?

"Om et år håber jeg, folk har forstået, hvad det er, jeg prøver at lave. Jeg vil være frontløber for den nye bølge, der er på vej i dansk hiphop. Der kommer nyt blod. Der har været et fast hierarki på den danske hiphopscene i nogle år nu, og det er på tide, at dem, der sidder på tronen nu, giver de nye artister lidt plads."

Der kommer et lidt alternativt videoformat sammen med til ’Mami’. Hvad går det ud på?

"Som sagt er det visuelle sindssygt vigtigt for mig, og vi har gjort det på en lidt ny måde. I stedet for at lave en hel video, kommer der en video på ét minut. Det er ikke så tit, man gider se en hel, dansk video færdig. Vi har samlet et stærkt hold, og lavet en video, man skal se."

Videoen kan man se her: