Det lyder som en sag for netop den moderne Sherlock Holmes. Men i dette tilfælde er det faktisk ham, der er offeret.

I weekenden blev det sidste afsnit i den helt nye sæson af den populære serie lækket på nettet, og mistanken er faldet på russerne, som de seneste år har haft vældig travlt med blandt andet at blande sig i det amerikanske præsidentvalg.

Fra seriens officielle Twitter-konto kom denne appel.

Og den blev fulgt af seriens producer Sue Verue, der kastede mistanken på russerne.

Pirateri er voldsomt udbredt i Rusland, og det kan være et simpelt udslag af den forretning, der har lækket serien på nettet. Men der bliver også spekuleret i, at det er en politisk motiveret hævn mod BBC, der har besluttet at udvide BBC World Service’s russiske udgave. Samtidigt skulle man i Rusland også være vrede over, at en britisk bank skulle have forsøgt at lukke bankkonti med forbindelse til Ruslands engelsksprogede kanal RT.

“Det virker som om, der udelukkende har været et nonprofit-motiv, da den, der har udsendt det, ikke har fået noget økonomisk ud af det. Det, der står tilbage, er et politisk motiv. Den mest indlysende forklaring er, at dette er en straffeaktion,” siger Ben Nimmo, analytiker i russiske forhold fra tænketanken Atlantic Council til avisen The Telegraph.

Sherlock er en af BBC’s største internationale succeser, og serien var solgt sidste år til det meste af verden.