Trailer til Underverden

Trailer til Underverden

Se traileren til ’Underverden’: Ung dansk instruktør forsøger sig med actionbrag i en kaliber, der er sjældent set i dansk film.

Instruktøren bag ’Ækte Vare’ skruer helt op for tempoet i hans anden spillefilm

Det ser ud til at blive en hæsblæsende oplevelse at gå i biografen og se instruktør Fenar Ahmads kommende film ’Underverden’, der får premiere den 19. januar 2017.

I traileren, der netop er udkommet, ser vi Dar Salim (Game of Thrones, Krigen) som lægen Zaid, der må efterlade sit borgerlige liv for at infiltrere den københavnske, kriminelle underverden i et vendetta-hævntogt for at finde sin broders morder.

Og den slags hårdskåret actiondrama er ikke noget dansk film ligefrem bugner med. Ikke siden Nicolas Winding Refns ’Pusher’ og til dels Michael Noers ’Nordvest’ har man set et seriøst og vellykket bud på en film i den genre – og hvornår har man egentlig sidst set en fuldgod eksplosion eller biljagt i en danskproduceret film? Noget tyder på at Fenar Ahmad har løst den knude.

Instruktøren, der i 2014 debuterede med hip hopfilmen ’Ækte Vare’, har på ’Underverden’ samlet sig et hold af mere eller mindre upcoming navne. Ali Sivandi (Ækte Vare) ser ud til at give den som kynisk gangsterleder, den hårde hund Roland Møller (Under Sandet, Nordvest) sætter sig på den lovlydige side af skrivebordet og spiller politibetjent, mens Stine Fischer Christensen (Efter Brylluppet) spiller hustruen til Dar Salims hovedrolle.

På lydsiden leverer den ene halvdel af duoen Ukendt Kunstner, Jens Ole McCoy, musik til billederne.

LÆS OGSÅ: ”Der er vitterligt intet positivt at sige om Nikolaj Peyks håbløst umorsomme debutfilm ’Undercover”: Anmelderne er enige om ny julefilm

LÆS OGSÅ: Nu kommer der endelig en opfølger til Wedding Crashers

LÆS OGSÅ: De 11 bedste danske dokumentarfilm du kan streame dig til