Selvportrætter af Danmarks dygtigste fotografer

Selvportrætter af Danmarks dygtigste fotografer

Selfie-tid: Euromans fotografer vender linsen mod sig selv

Vi har bedt en række af landets bedste fotografer om at give deres bud på en selfie.

På Euroman elsker vi billeder, der fortæller gode historier, og heldigvis har vi altid nogle meget dygtige fotografer til at visualisere dem bag kameraet. Nu har vi bedt fem af vores fotografer om at vende linsen mod sig selv. Hvilken historie fortæller man, når man pludseligt selv er i fokus?

Tine Sletting
31 år
Har arbejdet som fotograf i to år

“Mit selvportræt er et øjebliksbillede af, hvordan mit liv ser ud lige nu. Jeg prøver at holde fokus i en lidt kaotisk hverdag med to små børn og samtidigt holde øje med, hvad der sker på den anden side af barselsboblen. Når jeg laver portrætter, synes jeg, at det er mest spændende at gå efter det, som man ikke forventer. Her har min søn har lige spist en is, som har dryppet ned i håret på mig. Jeg har ikke fjernet det, for jeg kan godt lide, at der er noget skævt, og at man kan mærke mennesket i portrættet.”

Franne Voigt
50 år

Har arbejdet som fotograf i 24 år

“Først overvejede jeg frem og tilbage, hvordan jeg skulle lave mit selvportræt, men så prøvede jeg bare at skyde løs. Jeg er i mit hus, hvor jeg plejer at skyde portrætter, fordi der er et flot dagslys. Jeg har prøvet at ramme noget rimeligt naturligt, som ikke bliver for kedeligt, fordi jeg vil gerne vise en ærlighed. Det synes jeg, er det bedste i et fotografi. Pludseligt sad jeg med billederne og kom til at se mig selv på en anden måde. Jeg kunne se, at jeg var blevet ældre og kunne se nogle andre ting, end når jeg kigger på mig selv i spejlet.”

Marie Hald
30 år
Har arbejdet som fotograf i fire år

“Det var en svær opgave, fordi man jo bliver forfængelig, selvom man hader, når alle dem, man portrætterer er sådan. Når jeg normalt skal lave portrætter, er der ofte ikke tid til at være fluen på væggen og finde en situation, hvor der sker noget sjovt og spontant, så det ville jeg gerne afprøve. Her var jeg ude at gå med hundene Luna og Vera i mit kvarter på Nørrebro, og så prøvede jeg bare at skyde nogle billeder. Jeg er helt vild med at fotografere om aftenen, og for mig betyder stemningen, poesien og farverne i billedet mest. Det er ret tilfældigt, hvordan jeg ser ud og står, fordi det var lidt efter, hvordan hundene lige agerede.”

Nikolaj Thaning Rentzmann
26 år
Har arbejdet som fotograf i 2,5 år

“Billedet er taget i en spejlinstallation lavet af den færøske kunstner Tróndur Patursson, som står på Christianshavn. Jeg kan godt lide at bruge spejlinger, når jeg tager portrætter af andre, så jeg synes, at det kunne være sjovt at prøve det af på mig selv. Jeg har det egentlig bedst med at stå bag kameraet og ikke foran, så jeg ville ikke lave et helt tæt portræt. Her kan man også kigge på noget andet end kun mig.”

Petra Kleis
34 år
Har arbejdet som fotograf i 6 år

“Jeg synes altid, at det er svært at fotografere mig selv. Det man ser, når man kigger sig i spejlet, er nok sjældent det, man ser, når man ser et billede af sig selv. Jeg har taget selvportrættet i min spisestue, fordi det er et sted, som jeg godt kan lide at være, og det siger meget om mig. Jeg går meget op i planter, og jeg kan godt lide udstoppede fugle, så derfor skulle min flamingo med. Opslagstavlen bagved er min inspirationskilde, hvor der både er mine egne billeder og nogle andres billeder, som løbende bliver skiftet ud. Den er jeg virkelig glad for.”

LÆS OGSÅ: Kuglepenne, joints og bamser: Det boomer med gaver ved Dan Turells og Natasjas gravpladser

LÆS OGSÅ: Dansk Tinder-fotograf: ’Vi kan garantere, at du får flere matches’

LÆS OGSÅ: De bedste bøger i 2017 - indtil nu