Mens Spotifys hitlister har skiftet ham og nu indhylles i glitret julemusik, samler den svenske streamingtitan op på året, der er gået i deres mange brugeres hovedtelefoner. Konklusionen er helt kort: Danskerne har ikke fået ny musiksmag i løbet af 2023.

Det kan føles trivielt og ’Groundhog Day’-agtigt at skrive disse nyheder, særligt fordi ’hovedprisen’, hvis man kan tale om sådan én, nærmest kan uddeles på forhånd: Gilli er for femte år i træk årets mest afspillede artist i Danmark. For syvende år i træk er han således også danskernes foretrukne danske artist.

Mere end noget andet afslører det, at Gilli giver sine konkurrenter – hvem de er, kommer vi tilbage til – baghjul med et imposant bagkatalog. Det er jo ikke, fordi Gilli har haft et decideret udgivelsestungt år eller haft helt samme dominans på hitlistens top, som han har haft for vane. I hvert fald ikke, når man ser bort fra den nyligt udgivne EP ’Kiko Club’. Blandt de mest streamede sange i år skal man ned på ottendepladsen for at finde Gillis ’Verden Vågner’, et nummer fra oktober 2022.

Hvis man stiller sig ned foran Matas, giver Fru Jørgensen bind for øjnene og beder hende gætte, hvem landets næstmest populære artist er, vil svaret sikkert lyde: ”Tobias Rahim!” Men nej. Danskerne vil høre dansk rap, og således forfølges Gilli af Lamin, Artigeardit og Kesi i nævnte rækkefølge, mens opkomlingerne Gobs og D1ma også sniger sig ind i top-10. Rahim kan til gengæld glæde sig over at stå bag årets mest afspillede album, ’Når sjælen kaster op’.

Markant er det også, at Lamin på andenpladsen ikke har udgivet et eneste soloalbum i det forgangne år. Han har heller ikke én af landets 10 mest streamende sange (’Gode Dage, Gode Drinks’ må være tæt på). Men se nu der: Kun tre album er i år blevet afspillet mere end ’Kronisk Skeptisk’, hans soloplade fra september 2022. Det simrer lige som det skal i Lamins kødgryder.

Sidste år var der ikke en eneste kvinde blandt de mest afspillede artister – i år banker fænomenet Taylor Swift (den mest streamede artist på verdensplan) ind på femtepladsen, men mon ikke årsgennemgangen kan blive anledning til endnu en diskussion af, hvorvidt kvindelige artister modarbejdes af den mandshungrende Spotify-algoritme.

De 10 mest streamede artister i Danmark i 2023:

 1. Gilli
 2. Lamin
 3. Artigeardit
 4. KESI 
 5. Taylor Swift
 6. Tobias Rahim
 7. The Weeknd
 8. Gobs
 9. D1MA
 10. Drake

De 10 mest streamede sange i Danmark i 2023:

 1. Flowers af Miley Cyrus
 2. MOONLIGHT af D1MA
 3. Tak For Sidst af Gobs
 4. For Altid af TopGunn 
 5. Uden Dig af Ukendt Kunstner
 6. Flyvende Faduma af Tobias Rahim
 7. STOR MAND (feat andreas odbjerg) af Tobias Rahim andreas odbjerg
 8. Verden Vågner (feat. Saveus) af Gilli
 9. I KNOW af D1MA
 10. Tro På Kærlighed af Gobs

De 10 mest streamede albummer i Danmark i 2023: 

 1. Når sjælen kaster op af Tobias Rahim 
 2. KNUSTE HJERTER HELER ALDRIG af Gobs
 3. Dansktop af Ukendt Kunstner
 4. Kronisk Skeptisk af Lamin
 5. EV1GT&ALT1D af D1MA
 6. Suave World af Gilli
 7. LÆNGE LEVE af Artigeardit
 8. Endless Summer Vacation af Miley Cyrus
 9. HEROES & VILLAINS af Metro Boomin
 10. Ny Sejr af Benny Jamz

De 5 mest streamede artister globalt i 2023: 

 1. Taylor Swift
 2. Bad Bunny
 3. The Weeknd
 4. Drake
 5. Peso Pluma

De 5 mest streamede sange globalt i 2023: 

 1. Flowers af Miley Cyrus
 2. Kill Bill af SZA
 3. As It Was af Harry Styles
 4. Seven (feat. Latto) (Explicit Ver.) af Jung Kook 
 5. Ella Baila Sola af Eslabon Armado 

De 5 mest streamede albummer i 2023: 

 1. Un Verano Sin Ti af Bad Bunny
 2. Midnights af Taylor Swift
 3. SOS af SZA
 4. Starboy af The Weeknd
 5. MAÑANA SERÁ BONITO af KAROL G