8702360943.jpeg.jpg’Først nu’

Den aldrende flanør og forfatter Niels Barfoed har tidligere skrevet flere erindringsbøger, men man bliver aldrig træt af at læse hans humoristiske og fintfølende pen.

Barfoed, der var barndomsvenner med Klaus Rifbjerg og blandt meget, meget andet har forfattet en fantastisk biografi om Knud Rasmussen, slentrer her omkring i Nyhavn og funderer over livet, kærligheden og den både nære og store verden.

Er udkommet på Gyldendal.

unknown.jpeg.jpg’Fyrsterne af Finntjern’

Billedkunstneren Lars Elling overraskede de fleste i Norge sidste år med denne magiske bog om de to brødre Arnstein og Truls og deres liv i vildmarken omkring udbruddet af Første Verdenskrig.

Fortællingen er inspireret af Ellings egen familiehistorie og handler også om hans egen vej til at blive kunstner i Oslo i 1980’erne. ’Fyrsterne af Finntjern’ er især blevet hyldet for sine naturbeskrivelser og for det fortættede drama, der udspiller sig mellem de to brødre.

Er udkommet på Forlaget Grif.

9788775960200.jpeg.jpg’Fran Lebowitz – Samlede essays’

New Yorker-stilikonet går lige nu sin sejrsgang i Martin Scorseses Netflix-dokumentar ’Pretend It’s a City’, hvori Lebowitz ytrer sine holdninger om alt mellem himmel og jord, fra yogamåtter i byrummet og moderne teknologi til rygelove og trafikken på Manhattan.

Lebowitz er syleskarp og rap i replikken, og det samme gælder hendes tekster. Fran Lebowitz gæster i øvrigt Danmark i maj, hvor hun holder flere foredrag, så dette er en kærkommen anledning til at læse eller genlæse hendes essays.

Er udkommet på Forlaget Falco.