Svenske Felix Kjellberg – bedre kendt som ’PewDiePie’ - er verdens største youtuber med lige knap 49,5 millioner ’subscribers’. Siden april 2010 har han delt gamingvideoer på YouTube, hvor han optager sig selv, mens han spiller computerspil og kommenterer på det.

Men nu vil han slette sin populære profil i protest mod YouTube.

”YouTube forsøger at dræbe min kanal.”

”Du tror sikkert, at jeg joker nu, men jeg har besluttet at slette min profil. Det er den eneste måde, jeg kan forhindre, at den bliver ødelagt,” siger Felix Kjellberg i en 10 minutter lang video, han har lagt op på sin YouTube-kanal.

Lukningen vil ske, når PewDiePie rammer de 50 millioner subscribers. Kjellberg er sur på YouTube, fordi videotjenesten er begyndt at behandle indhold anderledes og især fremme clickbait.  

Ifølge svenskeren gør ændringerne, at mange brugere ikke bliver underrettet om nye videoer, som de ellers har abonnement på.

Det har angiveligt kostet PewDiePie millioner af seertal, påstår Kjellberg.

"Jeg begyndte at opdage, at mine vlogs klarede sig rigtigt dårligt, selvom det gik fint sidste år. Mange af dem rammer ikke engang to millioner visninger. Jeg ved, hvad I tænker - to millioner!? Men det er virkelig dårligt for mig. Det er slet ikke sket før løbet af de seneste tre-fire år," siger han.

Men bare rolig. 

Sletningen af PewDiePie er ikke et definitivt farvel til Kjellberg - og heller ikke til ham på YouTube. For han planlægger at oprette en ny kanal igen på Googles videotjeneste.

"Det vil blive en milepæl. Det er aldrig gjort før. Det bliver sjovt at starte forfra," fortæller han. 

Du kan her se hele videoen, hvor Kjellberg uddyber lukningen af PewDiePie.