Et smukt og historisk kompleks på Købmagergade i Indre København har de sidste par år været under forvandling.

Bygningerne går helt tilbage til 1775, hvor Den Kongelige Porcelainsfabrik – i dag kendt som Royal Copenhagen – etablerede en porcelænsfabrik. I 1969 overtog Københavns Universitet nøglerne, og indtil 2017 huserede KU's fakulteter for teologi og jura i bygningerne, der ligger lige over for Rundetårn.

I 2018 købte ejendomsinvesterings-selskabet Hines komplekset og lancerede en plan for at transformere dem til et nyt hotel i samarbejde med den tyske hotelkæde 25hours, men også udnytte de mange kvadratmeter til at gøre plads til detailhandel.

Nu står det 4-stjernede hotel klart. Det har fået navnet ‘25hours Hotel Indre By’ og rummer 243 værelser.

Den tyske hotelklæde 25hours beskriver sig selv som 'en moderne hotel-idé med kultur som essentielt omdrejningspunkt, kendetegnet ved urbane beliggenheder med unik og funktionel æstetik og den romantiske nostalgi fra store hoteller.' Kæden driver 14 hoteller, blandt andet i Berlin, Hamborg, Wien, Paris og Firenze.

‘25hours Hotel Indre By’ er deres første i Skandinavien, men allerede i 2024 udvider man med endnu et hotel i København i nogle helt nye bygninger på Papirøen.

Udover de 243 værelser indeholder hotellet på Købmagergade restauranten Neni, baren Boilerman og caféen Duse. Der er fire forskellige mødelokaler og desuden fitness- og wellnessfaciliteter samt en udendørs sauna.

Hotellets indretning er fyldt med kunst og design, hvis koncept er skabt i samarbejde med Martin Brudnizki Design Studios fra London. Et koncept, der bygger på 'Coming of Age', fortæller projektdirektør for 25hours Hotel Indre By, Henning Weiß.

"Coming of Age var vores grundidé i udviklingen af hotelkonceptet, som er knyttet til brugen af universitetet. Passion og viden samt kunst og videnskab finder et nyt hjem på hotellet i en spændende kombination," lyder det fra projektdirektøren i en pressemeddelelse.

‘25hours Hotel Indre By’ åbner 15. marts.

Du kan herunder se billeder fra et af værelserne:

25h_CPH_StephanLemke_Mockup_Rooms_L_Passion7.jpg

25h_CPH_StephanLemke_Mockup_Rooms_L_Passion_2.jpg

25h_CPH_StephanLemke_Mockup_Rooms_L_Passion1.jpg

25h_CPH_StephanLemke_Mockup_Rooms_L_Knowledge2.jpg

25h_CPH_StephanLemke_Mockup_Rooms_L_Knowledge_6.jpg