Fintrimmede græsplæner, hvide stakitter og farverige blomsterbede er ofte billeder, der vil dukke op, hvis man forestiller sig en ganske almindelig baghave i provinsen.  

Men de billeder bliver straks fejet af vejen, når man ser Danny Sørensens baghave i Buresø, som ligger en halv times kørsel fra København. 

Jordbunker omkranset af kampesten og ramper bygget af egetræsstammer danner rammerne for den BMX-bane, som Danny Sørensen selv har bygget helt fra bunden. 

”Jeg har valgt at fokusere på, at banen fremstår flot og passer godt til resten af haven, frem for at det ligner et mudderhul,” siger Danny Sørensen, der har en uddannelse som anlægsgartner med i bagagen.

Foto: Andreas Houmann

Rampen som man sætter af fra, er lige under to meter høj, mens landingerne er omkring de 2,20. Hvis han havde fået tilladelse til det fra kommunen, ville han have lavet dem endnu højere.

”Startrampen ligger oven på et lille hus, som jeg har bygget helt fra bunden, hvilket jeg også er lidt stolt af, da jeg aldrig har bygget et hus før på egen hånd,” siger Danny Sørensen.

Danny er opvokset i Slagslunde lige i nærheden af Buresø med sø og skov et stenkast fra familiens baghave. 

”Jeg fik stukket en mountainbike i hånden af min far, lige så snart jeg kunne gå, og så kørte vi ellers rundt ude i skoven, fordi min far selv er gammel cross-kører,” siger Danny Sørensen.   

Foto: Andreas Houmann

I sin barndom brugte han meget tid med sin mor i haven, byggede huler i trætoppene med sin far, mens han om vinteren stod på langrendsski og snowboard. Som 11-årig skiftede han mountainbiken ud med en BMX, og begyndte at deltage i konkurrencer, hvor der også blev revet et par pokaler hjem.  

Direkte efter folkeskolen begyndte han på anlægsgartneruddannelsen, og han startede sit eget firma, lige så snart uddannelsen var i hus. Han arbejdede i små haver for private, og han tog alle tjanser lige fra hækklipning til anlægning af indkørsler, terrasser og bede.  

Som 20-årig henvendte en bekendt af familien, som var ingeniør, sig til ham. Han havde netop været på Grønland, hvor de skulle bruge én der både kunne køre BMX, og som kunne lave en bane til de mange unge mennesker, der kører på BMX på Grønland.  

Selvom Danny var ung og nervøs valgte han alligevel at tage udfordringen op og tog afsted til Grønland. 

”Jeg havde rigtig meget at lære, da jeg kom til Grønland, for man kan sagtens have et visuelt billede i hovedet af, hvordan banen skal se ud, men at lave det i praksis er langt sværere. Hele byggeprocessen med at skabe hoppene og lave dem om igen, hvis de ikke fungerede, når man kørte på dem, tog derfor rigtig lang tid,” fortæller Danny Sørensen, der endte med at blive super tilfreds med det endelige resultat.

Foto: Andreas Houmann

Et par år efter flyttede Danny til Frederiksberg sammen med en ven og veninde, for nu hvor alle andre flyttede ind til byen, mente han, at det var på tide, at han gjorde det samme.

Til et konkurrenceløb i Tyskland, hvor han var sammen med en masse af sine venner, der også kørte BMX, valgte han dog med inspiration fra vennerne at vælge friheden og bo i sin varevogn og flytte ud af lejligheden på Frederiksberg. 

Til sidst blev det dog en anelse for koldt at sove i varevognen, og han besluttede sig for at lede efter et hus med en have, han kunne omdanne til en BMX-bane.  

”Jeg havde brug for et sted, hvor jeg kunne bygge, hamre, bore og grave og hele tiden holde mig i gang. Da jeg så fandt huset i Buresø var det noget værre skrammel, men haven var helt perfekt til at skabe en BMX-bane. Selvfølgelig kan man godt holde sig i gang ved at tage ud og løbe sig en tur med vennerne i byen, men derinde kan man ikke bare gribe en motorsav og bygge sig en tagterrasse,” siger Danny Sørensen 

Foto: Andreas Houmann

Samtidigt med at Danny begyndte at arbejde med huset, startede han i samarbejde med vennen Christian et firma, der skulle anlægge flere BMX-baner. 

Egentlig brød Danny sig ikke rigtigt om at gå til en masse møder, så det var et held, at hans partner kunne tage sig af den side af sagen, mens han gik udenfor og tog sig af det praktiske arbejde med at skabe banerne. 

”Jeg ved nu hvor meget erfaring det kræver for, at man kan bygge de her baner. Man skal både have kørt BMX selv, man skal have gravet sine egne hop siden man var helt lille og man skal konstant tænke over flow for at få det hele til at spille,” siger Danny Sørensen. 

Den aktive livsstil endte dog med næsten at fratage ham arbejdet og hobbyen, da han fik en skade i benet under Vasaløbet i Norge. 

Foto: Andreas Houmann

”I oktober sidste år krakelerede det så fuldstændigt for mig, hvor jeg måtte stoppe med at arbejde og tog alle mine cykler, skilte dem ad og satte dem op på loftet,” fortæller Danny Sørensen. 

Han havde været igennem et langt forløb med forskellige behandlere, men det var først, da han fandt sportsmassøren Henrik Zarp, at han begyndte at komme til kræfter igen. Nu er han endelig ved at være helt tilbage, både på BMX’en og i firmaet.  

Men selv om det går godt for firmaet, er drømmen om en verdensomspændende virksomhed der dog ikke:

”Personligt vil jeg ikke have et stort firma med en masse ansatte, maskiner og lagerplads, for det vil berøve mig en masse af min frihed. Selvom det er min hobby, så vil jeg ikke have en virksomhed, der giver mig mega meget stress.”