Foto: Dreamhack og Abraham Engelmark

En af Danmarks bedste gamere: Nyt Call of Duty: WWII kan blive det fedeste i serien

Sebastian 'Sebb' Sørensen, der er kaptajn for Tricked eSport, går bare og venter på, at det bliver 3. november. Her udkommer det nyeste Call of Duty: WWII på PC, Xbox One og PS4.

Ventetiden for det nye Call of Duty: WWII-spil er snart ovre. Den 3. november kommer det populære krigsspil på hylderne til PC, Xbox One og PS4, og hos det danske e-sports-hold Tricked er man i øjeblikket ved at forberede sig på spillet.

22-årige Sebastian Sørensen er udnævnt som kaptajn for Trickeds professionelle Call of Duty-mandskab, og han forudbestilte allerede spillet tilbage i august, hvor der førte en betaversion med. Den har kun givet ham ekstra store forventninger til spillet.

"Det føltes rigtig godt, da jeg afprøvede spillet, og det har potentialet til at blive det fedeste i rækken. Der var et godt flow, og hvis man laver et spil, hvor man bare kan fortabe sig i det, har man altså lavet et godt spil," siger Sebastian Sørensen.

Med Call of Duty: WWII vender krigsspillet tilbage til rødderne, nemlig 2. Verdenskrig. Skaberne fra Sledgehammer er gået væk fra fremtidsscenarier og jetpacks til fordel for en tur tilbage til Normandiet, kystlandingen og forfærdelighederne, der efterfølgende fulgte krigen. Slagene vil foregå primært i Europa mellem 1944 og 1945.

"2. Verdenskrig er bare et helt andet spil, mere realistisk og historisk, og blandt gamere har det længe været efterspurgt, at de vender tilbage," siger Sebastian Sørensen.

Som professionel gamer bruger han rigtig mange timer på at spille Call of Duty. Det hele skal dog passes ind med forelæsninger og opgaver, for ved siden af læser Sebastian Sørensen Kommunikation og Digitale medier på Aalborg Universitet. Når Call of Duty: WWII udkommer, falder det oveni i et stort projekt på studiet.

"Det handler om, at jeg skal få organiseret tiden fornuftig. Fra klokken 8-16 står den på opgaveskrivning, og efter det kan jeg spille. Jeg er ikke bange for, at det kommer til at gå ud over min skole."

På Trickeds Call of Duty-hold skal man være fire spillere i alt. Sebastian Sørensen, hvis gamernavn er 'Sebb', er i øjeblikket eneste mand på holdkortet og skal i ugerne efter spillets release bruge tiden på udpege de bedste i Danmark, som kan tage de tre sidste pladser.

"Jeg har nogle i kikkerten, men det handler om at finde gamere, der kommunikerer ordentligt. Det er vigtigt, at folk kan fortælle, hvad de gør og har tænkt sig at gøre, hvor de ser modstanderen og giver brugbar information. Samtidig er det også vigtigt, at holdkammeraterne kan holde en positiv attitude," forklarer han.

Som yngre prøvede Sebastian Sørensen Call of Duty for første gang hos en ven. Han blev hurtig grebet og ønskede sig derfor Call Of Duty: Modern Warfare 2 i julegave af sine forældre. Efter gymnasiet gik han all-in på spillet og begyndte at spille professionelt. Han betragtes for at være en af de bedste i Danmark til krigsspillet og blev sammen med Tricked nummer tre i 2015 ved en stor turnering i Birmingham, der hedder Multiplay Insomnia 56.

Målsætningen for det nye hold er også klar.
"Som minimum skal vi være Danmarks bedste hold, men ambitionen er også altid at kvalificere sig til VM sidst på året, hvor der er flere millioner dollars på spil. Det bliver svært at komme med. Vi skal igennem flere kvalifikationer, før det kan lykkes."

Gamere bliver ofte forbundet med pizza, cola og kældere, men ifølge Sebastian Sørensen er det ikke korrekt. Han fortæller, at han selv spiller meget fodbold, mens en tidligere holdkammerat havde været elitesvømmer. Motion er en nødvendigved.

"Selvfølgelig kan vi godt lide energidrikke, men vi lever en normal sund livsstil. Det betyder meget for ens performance og evner, om man er sund eller ej, for det er meget hektisk at spille Call Of Duty til turneringer. Når man har spillet en hel dag, er man fuldstændig udkørt. Man har mangel på overskud til sidst, har ondt i hovedet. Det kan sammenlignes med at løbe et halvmaraton," siger Sebastian Sørensen.

Hvis du vil blive en bedre Call of Duty-spiller gælder det ifølge Sebastian Sørensen først og fremmest om at spille det rigtig meget, finde nogle du kan spille med og lave efterkritik, hvor du analyserer dine fejl.

Du kan skrive dig op her