Sundt og velplejet hår er altid at foretrække - og det gælder også, når det kommer til dét i ansigtet. Skægget skal med andre ord også vaskes, trimmes og plejes, så det fremstår fint og velsoigneret.

Det flotte skæg er ikke en tilfældighed
Det er faktisk videnskabelig påvist, at mænd med et velplejede fuldskæg scorede højt hos kvinder i deres fertile periode, mens mænd med et utrimmet og uplejet skæg havde den direkte modsatte effekt på det modsatte køn. Derfor er der faktisk god grund til at pleje skægget.

Og det kan du med de nye stylingprodukter fra Matas Men. Her får du en Beard Wax, der er en skægvoks, som former og giver et perfekt hold til skægget. En såkaldt Beard Balm, der er en plejende balm, som giver næring og glans til langt og mellemlangt skæg og Beard Brush, der er en håndlavet, elegant og praktisk skægbørste, som skånsomt reder skægget ud og blidt masserer huden.

Døde hudceller og kløe – derfor skal du pleje skægget
Når du anlægger et skæg, uanset om det er stort eller lille, så skal skægget tæmmes og huden plejes, så den ikke tørrer ud. En skægbalsam er både med til at oprette en sund fugtighed, samtidig med at den formår at gør skægget blødere og nemmere at sætte.

Ordentlig skægpleje mindsker samtidig den kløe, der kan opstå i huden, når man har skæg - og med en skægbørste kan du hjælpe dit skæg til at gro i den samme retning, ligesom skægbørsten hjælper med at fjerne døde hudceller, der ofte er grunden til kløen. Dog er det vigtigt, at du altid bruger en rigtig skægbørste, da du ellers kan få spaltede spidser.

Og når du skal style dit skæg, skal du altid sørge for, at det er med produkter, som er udviklet til skæg, så du ikke ødelægger det. Beard Wax fra Matas Men former og giver perfekt hold til skægget, samtidig med at den plejer og tæmmer skægget.

Ukompliceret skægpleje
Skægpleje behøver hverken at være dyrt eller besværligt. Specialprodukterne i skægserien fra Matas Men er netop ukomplicerede: Enkle at bruge og virker, som de skal. Ikke noget skidt, der kan skade sundheden eller miljøet, og det hele til en pris, der er til at betale.

Kilde: The Journal Evolution and Human Behaviour


Matas Men Beard Balm, Matas Men Shavin Brush, Matas Men Beard Wax