Hvordan ser en typisk juleaften ud for dig?

”Mine forældre er skilt, og derfor har vi de sidste mange år fejret jul hos mine svigerforældre. Vi tager derop om formiddagen og er med til at pynte juletræ, hvorefter jeg tager min søn Valdemar i hånden og går i kirke. Bagefter tager vi hjem og klæder om, og så skal vi se Disneys juleshow i tv – det er slet ikke til at komme udenom, især for børnene. Ved spisetid kommer resten af familien, og så går juleaften slag i slag med juleand, dans om træet og gaver. Når børnene er lagt i seng, slutter vi af med lidt sødt og måske en sherry.”

Hvilken juletradition ville du aldrig bryde?

”I min familie tager vi pænt tøj på til jul. Det skal ikke være stift, men bare lidt festligt. For mig signalerer det, at man har glædet sig til at komme, og at man sætter pris på, at nogen har gjort sig umage med at arrangere aftenen og lavet julemad.”

Hvad er din mærkeligste juletradition?

”Juleaften er den eneste dag om året, hvor jeg tager en rød skjorte på. Sidste år var den så kraftigt rød, at både min mor og min kone forbød mig at have den på igen. I stedet har de købt mig en ny, mere afdæmpet rød skjorte til mig, og den anden er forsvundet. Jeg mistænker min kone for at have smidt den ud. Personligt synes jeg, at den nye er lidt kedelig, så det kan være, de får sig en overraskelse i år på juleaften.”

Hvad er bedst: Jul eller nytår?

”Jeg har altid bedst kunnet lide julen. Det er, som om juledagene går langsommere, og der er mere tid til at hygge sig med sine nærmeste, hvilket jeg sætter endnu mere pris på, efter jeg har fået børn. Vi har altid gjort meget ud af at komme rundt til hele familien i julen, også til dem vi ellers ikke får set så meget.”

Hvad er din største ambition for næste år?

”Jeg vil gerne undgå at blive alt for tyk, efter jeg er stoppet med fodbold. På den mere professionelle front glæder jeg mig rigtigt meget til at dykke ned i arbejdet med, hvordan vi i endnu højere grad kan gøre F.C. København til hele byens hold og se på, hvad klubben kan gøre for København.”