Euroman.dk har talt med privatdetektiv Villy Andersen, der er næstformand i Foreningen Danske Detektiver og Erhvervsefterforskere. Sammen med samlivsrådgiver Ingrid Ann Watson udpeger han her de fire største tegn på utroskab:

1. Mobiltelefonen
Mobilen er den ultimative sladrehank, når det kommer til utroskab. Det er både privatdetektiven og samlivsrådgiveren enige om. Der er ifølge Villy Andersen to scenarier, som bør vække mistanke.

"Enten bliver telefonen omhyggeligt gemt væk derhjemme, eller også er der meget livlig sms-aktivitet," siger han om faresignalerne.

LÆS OGSÅ: Portræt af tvangsforføreren

Og han bakkes op af samlivsrådgiveren.

"Hvis telefonen ikke længere bliver smidt frit fremme på bordet, som den plejer, er der grund til at være mistænksom. Telefonen viser jo meget. Ofte kan man læse de første linjer af en besked på skærmen, når den tikker ind. Derfor vil den utro part omhyggeligt gemme telefonen væk i en lomme eller en taske eller generelt sørge for at have den med sig hele tiden. Også på toilettet," siger Ingrid Ann Watson.

2. Din kæreste er pludselig ekstra lækker
Et af faresignalerne i forbindelse med utroskab er en større interesse for udseendet.

"Pludselig begynder kæresten at gå oftere i bad eller klæder sig anderledes end sædvanligt," siger privatdetektiven.

Det er et billede, samlivsrådgiveren genkender.

"De fleste synes i starten, det er dejligt med en kæreste, der er lidt ekstra lækker. Der bliver måske brugt lidt ekstra tid foran spejlet om morgenen, eller håret bliver klippet i en ny frisure. Det kan også være nye briller. Men begejstringen blegner jo noget, hvis det er en tredje part, der er årsag til forandringerne," siger Ingrid Ann Watson.

3. Nye fritidsinteresser
"Når vores klienter henvender sig, er det ofte, fordi de har bemærket en ændret adfærd hos deres partner. Det kan være en pludselig interesse for tennis eller et engagement i en ny arbejdsgruppe på jobbet," siger Villy Andersen.

Ofte har mistanken gnavet så længe, at klienten ser en konkret person som en trussel mod parforholdet. Derfor er det heller ikke altid klientens partner, detektiven har rettet sin telelinse imod.

LÆS OGSÅ: 8 spørgsmål du altid får, hvis du kommer fra Nordsjælland

"Typisk har klienten en fornemmelse af, hvem tredje part er, og så er det nogle gange den person, vi koncentrerer vores overvågning omkring," siger han.

4. Det klassiske overarbejde
Overarbejde eller forsinkelser i trafikken er en klassisk undskyldning, når det kommer til utroskab. Og det behøver ikke være flere timer, det drejer sig om.

"Det er måske ikke mere end et kvarter eller en halv time. Noget der sagtens kan forklares med et møde, der trak ud, eller en bus der er forsinket," lyder det fra Ingrid Ann Watson.

Det er også netop det påståede overarbejde, privatdetektiven ofte bliver sat til at undersøge.

"Overvågning og skygning er den mest effektive opklaringsmetode," forklarer Villy Andersen om sin arbejdsmetode.

I helt klassisk spionstil betyder det i nogle tilfælde, at han booker sig ind på et hotel for at overvåge en persons færden. Her bliver observationerne dokumenteret med billeder og video.

Men inden man hyrer en professionel, skal man være klar over, at man kan åbne for Pandoras æske.

"Ikke sjældent ser vi, at utroskaben dækker over biseksualitet. Vi har også haft et tilfælde, hvor en mand troede partneren var utro, men det viste sig, at hun gik til kontrol for brystkræft og ikke ville gøre ham urolig," siger privatdetektiven.

"I cirka halvdelen af tilfældene kan vi afkræfte mistanken, og så er vores arbejde til gavn for begge parter i forholdet," siger han.

LÆS OGSÅ: Frank Hvam og Simon Kvamm: Kvinder vil gerne være utro med os

LÆS OGSÅ PÅ ALT FOR DAMERNE: Derfor er vi utro

LÆS OGSÅ PÅ ALT FOR DAMERNE: Jeg har været utro - hvad gør jeg?