Efter et langt liv med konstante rejser i store dele af verden, fordeler Jørgen Leth nu størstedelen af sin tid mellem to steder. Dels en lejlighed i Palma de Mallorca, hvor han bor hos gode venner, dels i København, hvor han ofte er hjemme og besøge familie, børn og børnebørn.

Og selvom han fortsat godt kan rejse, er han langt fra lige så adræt, som han var engang. Det fortæller Jørgen Leth i et nyt forsideinterview med Euroman, hvor han ser tilbage på det liv, han har levet.

”Jeg er ikke godt gående, jeg har problemer med ryggen, og min hukommelse er også begyndt at svigte mig. Det er forfærdeligt. Tanken om, at jeg ikke kan alt det, jeg gerne vil, er forfærdelig. Men jeg er her jo stadig,” siger den 86-årige danske filmskaber, forfatter og cykelekspert.

I interviewet med Euroman fortæller Jørgen Leth blandt meget andet om, at han er i gang med at bygge et refugium i Haiti, hvor det er planen, at tilrejsende kan residere. Det til trods for, at der mere eller mindre er udbrudt borgerkrig i den caribiske østat.

Leth fortæller også om den bedste restaurant, han nogensinde har været på, om de rejser, han som helt ung drog ud på, blandt andet fra Alexandria til Sydsudan, og om hvordan han pakker, når han skal flyve.

”Jeg får hjælp til det. Min producer og ven, Marianne, som jeg har kendt i en menneskealder, er vanvittigt dygtig til det. Hun gør det for mig. Det er sindssygt vigtigt, hvordan tingene ligger. Jeg har nogle klare krav omkring, hvordan den kuffert skal pakkes. Og at jeg får alt det, jeg har brug for, med,” siger Jørgen Leth.

Du kan læse hele det store forsideinterview på euroman.dk og i det nye Euroman, der er på gaden på torsdag den 28. september. Husk, at du som abonnent (som du kan blive her) får tilsendt den særlige abonnementsforside.