Foruden julefred er årets sidste måned lig med kåringer. Oxford har kåret årets ord, Time Magazine har kåret årets person og så videre.

Hos Pantone ser de ikke tilbage, men frem, når de skal kåre årets farve. De har således allerede nu, lidt mere end tre uger inden årsskiftet, kåret 2024’s farve, og der er rigtigt dårligt nyt til danskerne. Valget er nemlig faldet på peach fuzz.

Pantone's "Peach Fuzz" has been announced as the Color of the Year 2024.

Har man lyst til at kalde en spade for en spade, kan man altså med god samvittighed konkludere, at 2024 står i laksefarvens tegn. En farve, der sjældent går særligt godt til vinterdanskernes ligblege natur, mener Pantone altså, at du både kommer til at gå i og se overalt i gadebilledet næste år. 

Bag kåringen står en jury bestående af farveeksperter ved Pantone Color Insitute, der analyserer det globale farvebrug i blandt andet underholdningsindustrien, kunst og mode.

”I vores søgen efter en nuance, der afspejler vores medfødte længsel efter nærhed og forbindelser, valgte vi en farve, der udstråler varme og moderne elegance. Det er en nuance, der ubesværet bygger bro mellem det ungdommelige og det tidløse,” siger Leatrice Eiseman, der er administrerende direktør ved Pantone Color Institute.

Herunder har vi samlet syv stykker laksefarvet beklædning, der hjælper dig med at gå i et med din hudfarve og samtidig gå farverigtigt ind i det nye år. Ses på Rungsted Havn!

Zegna.jpeg

Zegna, 'Cotton and silk-blend shirt' på udsalg til 2.320 kr.

 

CS.jpeg

Colorful Standard, 'Classic Organic Crew' til 525 kr.

 

Marni.jpeg

Marni, 'Kabelstrikkettrøjet med slitageeffekt' på udsalg til 4.676 kr.

 

Drake's.jpeg

Drake's, 'Button Down Oxford Shirt' til 1.699 kr.

 

Acne.jpeg

Acne Studios, 'Cotton Sweatshirt' til 2.610 kr.

 

hugo.jpeg

Hugo Boss, 'Modern Fit Suit in Patterned Performance-Stretch Fabric' til 3.999 kr.

 

Martine Rose.jpeg

Martine Rose 'Polstret bomberjakke' til 7.164 kr.