Den oprindelige Converse-sko, som Chuck Taylor sled tynde på basketballbanerne i 1920’erne og 30’erne er tilbage.

Du tænker sikkert, at den har da været her hele tiden, og der går ikke en dag, hvor du ikke ser en på gaden i et par All Star Chuck Taylor-sko.

Men skoen har trods alt haft et par stille år rent modemæssigt, hvor den langt fra har været forbundet med det mest hippe. Nu er den så for alvor tilbage, som det mest moderrige, du kan smide fødderne i denne sommer.

Kigger man i gadebilledet eller scroller ned over sit Instagram-feed, vil man opdage, at mange trendsætterer og butikker i den grad har kastet sin kærlighed på den ikoniske lærredssko.

”Jeg er helt vild med Chucks for tiden. Det er den perfekte sommersko”, siger Euromans moderedaktør, Frederik Lentz Andersen.

Af samme årsag gav moderedaktøren Nicolai Coster-Waldau et par helt originale lave, hvide Chuck Taylor på til forsiden af den seneste udgave af Euroman, hvor Hollywood-stjernen er portrætteret.

”Vi mænd har en forkærlighed for nostalgiske ting, da vi føler os trygge ved disse. Med tidens tilbageblik på 70’erne i moden generelt, har det været oplagt også at hive et par Chucks tilbage. Og de vækker i den grad mange minder frem i de fleste,” siger Frederik Lentz Andersen. 

Her er Frederik Lentz Andersen til modeuge i Paris i juni måned. 

Og Frederik Lentz Andersen er langt fra den eneste modepersonlighed, hvis kærlighed for Converse er blusset op igen.

Den populære norske blogger Frederik Risvik, der har over 80.000 følgere på Instagram, er tydeligt glad for Converses tilbagevendende samarbejde med Comme des Garcons Play, hvor de klassiske sko bliver pyntet med japanernes hjerte-logo. 

Listen over skandinaviske, franske og japanske modebloggere, der dagligt optræder i et par Chuck Taylor, er efterhånden meget lang.

Franskmanden Sacha Mass viser ofte på sin profil, hvordan man kan kombinere streetwear med noget så klassisk som et par Converse sko.

A photo posted by M A S S | SAU. (@sachamass) on

De høje Chuck Taylor bliver især sat sammen med baggy bukser, som gerne stumper lidt, så man kan se hele skoen. 

A photo posted by 楽 (@raku_______) on

Lærredsskoene passer også godt ind til den enkle stil, hvor skandinavisk design og få farver dominerer, som i den grad er populær på Instagram for tiden. 

A photo posted by @neo.jcsn on

Den første All Star sko præsenterede Converse tilbage i 1917, men det var først nogle år senere, at den fik tilnavnet Chuck Taylor. Da den etablerede basketballspiller Charles Taylor i 1921 trådte ind på Converses kontor i Chicago var det ikke for at skrive under på en millionkontrakt som firmaets nye ansigt, men for at søge job som sælger. Taylor fik jobbet og udførte det så godt de efterfølgende år, at Converse i 1930’erne tilføjede hans navn til skoene.

I 1949 var All Star-skoen den officielle sko for alle spillere i den nationale basketball-liga, og sidenhen har det været subkulturer som punk, grunge og hiphoppens foretrukne fodtøj.

Og selvom Converse i 70’erne og 80’erne blev overhalet inden om af Nike og adidas, der havde mere teknisk avancerede produkter på hylderne, er All Star Chuck Taylor-skoen den bedst sælgende sportssko gennem tiderne. 

I årenes løb er der lavet et utal af forskellige farvevarianter af både den høje og lave model, men det er især de oprindelige hvide og sorte af slagsen, som er populære igen.

Euroman.dk har her samlet 7 varianter af skoen, hvis du endnu ikke ejer et par eller har brug for at få skiftet de gamle og udslidte ud.

Converse 1970s Chuck Taylor All Star til 632 kr.

Comme des Garcons x Converse 1970s Chuck Taylor All Star til 850 kr.

Converse 1970s Chuck Taylor All Star til 521 kr.

Converse 1970s Chuck Taylor Hi Vintage til 632 kr.

Converse 1970s Chuck Taylor All Star til 580 kr.

Comme des Garcons x Converse 1970s Chuck Taylor All star til 850 kr.

Converse 1970s Chuck Taylor All Star til 600 kr.

LÆS OGSÅ: Cool på toppen: 18 kasketter og hatte til sommeren

LÆS OGSÅ: Danske BLS illustrerer, hvem der styrer moden i dag: ”Streetwear er generationens mest populære stilretning”

LÆS OGSÅ: Sommerens største tendens: Hop i arbejdstøjet, hvis du vil være cool