Findes der et mere slidstærkt brand end Clarks Originals?

Skofabrikanten fra 1825 er aldeles legendarisk for sine sko med bløde gummisåler.

I 70’erne gjorde de britiske Mods desert booten til en del af deres uniformering. I 90’erne gjorde hiphoppere som Wu Tangs klanmedlemmer den fodformede Wallabee street. Og et rockikon som Liam Gallagher har også set flabet godt ud i sko fra Clarks årti efter årti.

I dag passer skoene fra den snart 200 år gamle engelske fabrikant ind i de fleste subkulturer og på de fleste påklædningsniveauer.

Gennem årene har Clarks lavet mange vellykkede collabs, lige fra Aimé Leon Dore til danske Le Fix. Et tilbagvendende samarbejde er med den japanske detail-gigant Beams, og de to brands har netop præsenteret deres nyeste sko sammen.

Denne gang har Beams og stylist Akio Hasegawa valgt at skabe en ny version af Wallabee-modellen, og den adskiller sig blandt andet ved at have fjernet snørebåndene og fremstår mere atletisk. 'Dubbed Wallaroo' har Akio Hasegawa døbt skoen, der lander på Beams' webshop 15. januar til en pris på omkring 2.000 kroner.

Men det er ikke det eneste collab, som Clarks har indledt 2022 med. Skoproducenten Hender Scheme, der også er japansk, har kastet sig over The Desert Boot og givet den en udsmykning på skoens spids, som skal ligne peace-tegnet.

Det er første gang, at Hender Scheme og Clarks samarbejder. Skoen koster 1.820 kroner og kan købes her.