Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Danmarks bedst klædte mand: Nr. 5 - Asger Juel Larsen

Danmarks bedst klædte mand: Nr. 5 - Asger Juel Larsen

Asger Juel Larsen
32 år, designer.

Hvornår har du følt dig mest velklædt?
”Når efteråret er begyndt. Så er klimaet perfekt til, at man kan gå i lang frakke og et par støvler. Som mand er det begrænset, hvad man kan gå i, uden at det bliver for meget, men det tidlige efterårs temperatur tillader en figursyet jakke kombineret med jeans og en vintage-T-shirt.” 

Hvem synes du er Danmarks bedst klædte mand?
”I de år, jeg har boet i London og set det hele lidt udefra, har der særlig været én mand, som aldrig har lavet fejltagelser i sin påklædning: Steen Jørgensen. Han formår at ligne en mand, der bærer tøjet, som det skal bæres. Det er ikke noget, han har købt, og som så først skal formes efter hans krop, før det sidder ordentligt. Han er god til at finde sin garderobe. Herrebeklædning handler om ikke at gøre for meget eller for lidt.”

Hvilken ting i din garderobe er du gladest for?
”Frakker og jakker. Overtøj er også den del, jeg bedst kan lide selv at designe. Mit kæreste eje er nok en five pocket bikerjakke i læder. Jeg købte den på Brick Lane i London af et japansk kærestepar, der solgte hele deres garderobe, fordi de skulle flytte tilbage til Japan efter deres udvekslingsophold. Jeg gav kun 25 pund for den, men jeg har brugt den intensivt, og alt inderforet er så slidt, at jeg overvejer at proppe et nyt i. En bikerjakke er en af de ting, man bare skal have i garderoben.”

Hvilken ting i din garderobe fortæller den bedste historie?
”Mine smykker. Jeg har en stor samling. Jeg køber ofte smykker enten på markeder eller i specifikke smykkebutikker, når jeg er ude at rejse. Smykker fortæller en anden historie end fx tøj, som bliver vasket, hver gang man har haft det på. Et smykke beholder sin autenticitet. Næsten alle steder, jeg kommer frem, køber jeg noget. Den bedste butik er The Great Frog, som både ligger i London og i New York. Det er meget rock’n’roll, men man kan virkelig finde nogle gode ting.” 

Hvem eller hvad inspirerer dig til din stil?
”Jeg bliver inspireret af kombinationen af noget, der både har en form for blødhed og et råt element. En flot uldfrakke sat sammen med et par Dr. Martens. Eller afklippede jeans sat sammen med noget, en ældre mand ville foretrække. Jeg kan godt lide at kombinere elementer fra punk og Savile Row. Det må ikke være helt nyt, men det hele skal heller ikke være vintage. Hvis det hele er ens, bliver det for konceptuelt, og det er ikke noget for mig.”

Har du et stilmæssigt forbillede?
”Jeg har ikke et specifikt forbillede, ligesom jeg heller ikke har en særlig type person, jeg helst ser gå i mit tøj. Mit ideal er en slags state of mind-følelse, som jeg får, når tingene fungerer sammen og går op i en højere enhed.”

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand: Nr. 6 - Sivas Jakke: Asger Juel Larsen 
T-shirt: vintage 
Jeans: Asger Juel Larsen 
Sneakers: Asger Juel Larsen x The Last Conspiracy 
Armbånd: The Great Frog NYC og The Great Frog London 
Ringe: vintage 
Ur: Rolex Oyster Perpetual Datejust 

Moderedaktørens kommentar: Asger Juel Larsens personlige smag er lige så vild og vanvittig som hans design og hans hår. Han er et forfriskende krydderi både på den danske designscene og på gaden. Flere af hans slags, tak.

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand: Nr. 7 - Simon Makienok