Kanye West
Foto: Getty

Fra Cantona til Kanye: Er den arrogante, opslåede krave fra 00'erne tilbage?

Slå kraven op, siger italiensk modehus, der forsøger at genoplive den særlige trend fra 00'erne.

Ja, du læste rigtigt: Den opslåede krave på skjorten eller poloen kan være på vej tilbage. I hvert fald hvis det står til det italienske modehus Prada, der under modeugen i Milano lod deres modeller gå på catwalken med kraven oppe. Det skriver GQ.

Den opslåede krave er oprindeligt en gammel 80’er trend, der de senere år mest af alt har været at betragte som en såkaldt ’fashion crime’. Mange forbinder den nok med knap så stilbevidste mænd, som vælger Ralph Lauren-poloen med det store hestelogo og den lidt for hurtige solbrille.

Men i midten af 00’erne havde den opslåede krave sin anden storhedstid sammen med tøjmærker som Abercrombie & Fitch, og folk som Kanye West og David Beckham blev spottet med kraven oppe. De fleste fodboldinteresserede kan formentlig også huske, da den kontroversielle franske angriber Eric Cantona et årti tidligere rendte rundt i en Manchester United-trøje med kraven i lodret position i 90’erne.


Eric Cantona på banen for Manchester United, 1996.

Moden er som bekendt cirkulær – trends dukker op, forsvinder og vender tilbage igen  og står det til Prada, er det altså blevet tid til en ny cyklus for den opslåede krave. Og ifølge GQ er der god grund til at lytte, når det italienske mærke med designer Miucchi Prada i spidsen slår tonen an. Det amerikanske magasin krediterer i hvert fald Prada for at have startet en række trends som den firkantede skosnude i slutningen af 90’erne, sneaker/dress-sko hybriden og senest den frilufts- og camping-tendens, der præger herremoden lige nu.

Så næste gang du hiver en polo eller en skjorte ud af garderobeskabet, kan det være, at du skal overveje at slå kraven op. Mere konservativt klædte vil måske have mere glæde af at vente og se, om Pradas seneste nye påfund for alvor slår igennem andre steder end på podierne i Milano.


Prada-modellerne på catwalken i Milano fremviser mærkets forårs- og sommerkollektion for 2018.

LÆS OGSÅ: Her er 11 almindelige modefejl, som mænd er skyldige i

LÆS OGSÅ: Udsalget er startet: Her er 15 ting du ikke må gå glip af

LÆS OGSÅ: 32 stærke køb til din sommergarderobe