Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Derfor er vildt dyre ure vildt dyre

Foto: Getty Images

Derfor er vildt dyre ure vildt dyre

Det har aldrig været billigere at vide, hvad klokken er. Uanset om du bruger mobilen eller et Casio. Alligevel bruger især mænd formuer på armbåndsure. Fordi det er vores eneste smykke, siger nogle. Fordi det er et statussymbol, siger andre. Uanset hvilken lejr du er i, er faktum, at nogle ure er absurd dyre. Men betaler vi for håndværket, historien eller hypen?

soundLyt til artiklen med Euroman
play

Klik her for at læse mere.

00:00 |

Det har en vendbar urskive og er beklædt med rødguld på den ene side og ibenholt på den anden, og så har det 20 funktioner, som urnørder kalder ’komplikationer’. Patek Philippes Grandmaster Chime er nok det mest komplicerede armbåndsur, der nogensinde er blevet produceret. Og med et hammerslag på 210 millioner kroner er det også verdens dyreste ur. Indtil videre. Noget tyder nemlig på, at der ikke rigtig er noget loft for ure.

Grandmaster Chime er et horologisk festfyrværkeri. Hvis madnørder taler om food porn, er dette watch porn. Det er nærmest vulgært, og man kigger skamfuldt væk, men det er også lidt fedt. Det minder om de ure, man ser på håndleddet af fodboldspillere og popstjerner. En del af repertoiret af mærkelige tattoos og farvet stadionhår i jetset-land. Som når Cristiano Ronaldo flasher et nyt Rolex GMT Master Ice til tre millioner kroner.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her