Lokkerne har for længe været pakket ind under hatte, hætter, huer og kasketter, men det er heldigvis ved at være slut nu. Derfor har vi forhørt os hos et par frisører, der, når det handler om den omskiftelige hårmode, har fingeren solidt plantet på pulsen. Og uden at afsløre for meget kan vi godt sige, at tiden er inde til at genoverveje din fade og lade din hårpragt leve lidt i forårsvinden.

Birthe Gleerup, indehaver af tre saloner i eget navn
Vestergade 5, Badstudgade 9 og Jægergårdsgade 63, 8000, Aarhus C.

Hvilke frisurer trender lige nu?

”Vi oplever, at det udvikler sig meget for tiden. Det har været meget moderne med maskinklippede frisurer heriblandt fades. Vi laver dem også stadig jævnligt, men der er flere, som vælger noget lidt mere roligt, hvor pandehåret får mere liv. Det kan både være det tætte, korte pandehår, og det kan også være det til den mere pjuskede side. Generelt oplever vi, at mændene gerne vil have lidt mere kreative frisurer, hvor der er flere forskellige længder i håret – dog ikke som en mullet, der kortvarigt var moderne for et par år siden.”

Hvem skal man kigge efter for at få inspiration?

”Sådan en frisure, som Simon Kvamm har, er meget moderne. Det er typisk sådan nogle klip, vi laver, og ikke så meget de frisurer, hvor man tvinger håret tilbage. Ellers er der også mange, der vælger at beholde lidt længde på håret samt det naturlige krøl, hvor frisuren ikke ser så friseret ud, men den i stedet er mere blød i udtrykket.”

Hvilke frisurer skal man så holde sig fra?

”Militærfrisuren. Den, som er helt skarp med korte sider og kortklippet strithår på toppen. I det hele taget er strithår ikke særlig moderne. Der klæder det herrerne bedre, at de har fået lidt længde på, og deres udtryk er mere blødt både på toppen og i nakken.”

Janus Regel, frisør hos Barberen i Vognmagergade
Vognmagergode 9, 1120, København K

Hvilke frisurer er moderne lige nu?

 ”Vi er på vej væk fra tiden, eller vi er nok allerede ude af den, hvor de militaristiske frisurer har hersket. Hele vejen op gennem 10’erne var de på mode, og nu er vi i 20’erne, hvor håret skal være længere og lidt blødere i udtrykket. Det er stadig klassiske frisurer, men mændene ønsker ikke længere, at det skal være det helt traditionelt maskuline udtryk.”

Hvem har fx den længere, blødere frisure, du taler om?

 ”Den franske skuespiller Alain Delon har den her klassiske 60’er frisure. Den trender ret meget lige nu, fordi den er både pæn og klassisk, men den har også et blødt udtryk. Det er en naturlig modreaktion, fordi vi længe har skullet være meget stringente i vores frisurer. Sideskilningen er altid populær, og det bliver den ved med at være, mens midterskilningen de seneste år har været rigtig trendy, men den er lidt på vej ud.”

image31gsr.png

Uanset, om du har rundet 80 år eller ej, kan du kigge efter Alain Delon for inspiration til din forårsfrisure. Foto: Getty Images

Hvad skal man gøre med sit skæg?

”Det har fundet sit individuelle, personlige leje. Mange mænd har fundet ud af, at fuldskægget kan give dem et maskulint udtryk, som de kan lide, fordi det indrammer deres ansigt på en måde, så kæbepartiet ser mere markeret ud. Men det kommer meget an på, hvad for noget hår man har til sit skæg. Det er svært at have langt hår og langt skæg samtidig, mens de korte frisurer passer godt til lidt længere skæg. Så i takt med at flere mænd får længere hår, har færre et langt skæg."

Hvad med overskægget? Skal det af eller beholdes?

”Overskægget er sådan en ting, som kommer frem en gang i mellem, uden at det forbliver en del af moden. Det har trendet lidt de sidste par år, men der er meget få kvinder, der synes, at overskæg for alvor er sexet, så der er færre og færre, der vælger at få det.”