Både den gode og den dårlige stil blomstrer under festivalsæsonen. Det er her, at tonen bliver lagt for stilen resten af sommeren - både mht. do' and dont's. Selvfølgelig skal man have lov til at klæde sig en smule mere ud til en festival, end hvis man stadig sad hjemme på kontoret. Men galskaben må ikke tage over. Derfor kommer vi her med en række advarsler om dårlig stil, som vi mener, du bør bytte ud med en af vores anbefalinger i stedet.  

ADVARSEL: Kanye West-shutter shades

Kanye West fik dem kortvarigt ind i modebilledet i 00'erne, men på en eller anden måde, genopstår de altid under festivalsæsonen. De er ikke sjove, de er ikke flotte, og de gør dig ikke specielle. Så drop dem.

ANBEFALING: Almindelige solbriller

Der findes så mange fede solbriller til gode priser, at der er ikke er nogen undskyldning for ikke at have noget ordentligt at dække øjnene med, når solen (eller tømmermændene) er uudholdelige. Ovenstående et festivalvenligt eksempel fra Ace & Tate til 998 kroner.

LÆS OGSÅ: NorthSide 2017: Mænd, her er den festivalstil kvinderne kan li'

ADVARSEL: 'Sjove' hatte

Denne her festivaltrend får vi ikke dræbt, men vi vil alligevel gøre et forsøg. Nogen kalder det for en sjov hat, vi kalder det bare for kikset. Her taler vi om alle de der sponsorhatte, ølhatte, overdrevede stråhatte og mange anden tvivlsom hovedbeklædning. Lad den blive hjemme. 

ANBEFALING: En bøllehat

For nogen indgår bøllehatten måske også under kategorien tvivlsom hovedbeklædning, men der hører den ikke til. Bøllehatten er en tendens, vi ikke kommer uden om i modebilledet netop nu. Og den passer perfekt til en varm sommerdag i campen eller foran en scene, når solen står højt på himlen. Denne bøllehat koster 180 kroner hos Weekday. 

LÆS OGSÅ: 17 ting der får dig helskindet igennem en regnfuld festival

ADVARSEL: Dyre sneakers

Det er ingen hemmelighed, at vi elsker sneakers. Til tider også de helt dyre. Men ikke på en mudret eller støvet festivalplads. Der hører dine spritnye Yeezys ikke hjemme, for de overlever ikke. Uanset hvor meget impregnering, du har sprøjtet med. 

ANBEFALING: Gummirøjser

Selvfølgelig kan man træde de sidste mil i et par gamle sneakers, der alligevel skal smides ud, men gummirøjsere er nu heller ikke at kimse ad. Især når man tænker på det danske sommervejr, hvor regn jo unægteligt altid er en stor del af prognoserne. Her er det et par gummistøvler fra Tretorn til 450 kroner.

LÆS OGSÅ: 24 stærke køb til en velklædt Roskilde Festival

ADVARSEL: Rock'n'roll-looket

Hvis du render rundt sådan her til daglig, så skal du selvfølgelig også være velkommen til at gøre det på en festival. Men vi er ikke glade for typerne, som skifter deres personlige stil ud med et forvasket rock'n'roll-look, fordi de skal på festival i et par dage. Med mindre du skal spille på én af scenerne, skal du ikke være iført så meget læder. 

ANBEFALING: En ruskindsjakke

Et diskret rockstjerne-look skal være velkomment. Det kan en russkindjakke i brunlige nuancer sagtens være med til at opnå. Det kan være et klassisk læderjakkesnit, men også et mere jakkeagtigt som ovenfor. Det er en ruskindjakke fra Selected Homme til 2.300 kroner.

ADVARSEL: Bar overkrop

Uanset hvor meget du har stået nede i centret og løftet vægte, så skal din overkrop ikke være på fuld display på en festival. Det er lige meget, hvor varmt det er, eller hvor du befinder dig. Der er noget douchet over det, og du får ikke flere piger med hjem i teltet. 

ANBEFALING: En kortærmet skjorte

En fed kortærmet skjorte er meget bedre på en festival end din bare overkrop. Selv om vi normalt ikke vil anbefale det, så er det under en festival tilladt at have den næsten helt åben. Så her får du det bedste fra elle verdener fx med denne sjorte fra Cos til 650 kroner.

ADVARSEL: Kostumer

Du bliver ikke sjov at at iføre dig et sjovt kostume. Tværtimod. På de fleste har det den fuldstændig modsatte effekt, når du render rundt i et ulstramt Spiderman-kostume, eller hvad du nu ellers lige finder på. Vil du ikke godt bare lade være? 

ANBEFALING: En mønstret skjorte

Hvis du gerne vil skille dig ud, hvorfor så ikke gøre det på en moderigtig måde? Mønstre og farver er højeste mode lige nu, og en såkaldt Hawaii-skjorte passer perfekt ind på en festivalplads. De fås i alle prislejer, og her er det en skjorte fra Topman til 250 kroner.

ADVARSEL: T-shirts med kiksede budskaber

Vi ser dem hvert år, og de vækker altid de samme vrede følelser i os. T-shirts med kiksede budskaber hører ingen steder hjemme. Hverken til hverdag eller til en festival. Vi vil gerne slå et slag for, at denne tendens dør hurtigst muligt. 

ANBEFALING: T-shirts med logo

T-shirts med logo er til gengæld en helt anden snak. De er yppermoderne lige nu, uanset om vi snakker nogle af de oldschool sportsmærker eller de helt store modehuse. Her er det vores drømme-T-shirt fra Gucci til 2.600 kroner, men mindre kan også gøre det fra mærker som Soulland, Fila eller A.P.C.

ADVARSEL: Nedringede T-shirts

Alt for nedringede T-shirts til mænd hører en anden tid til. De er dybt umoderne nu, men får alligevel lov til at leve videre på de danske festivaler. Det er os en gåde, når der findes så mange gode alternativer. 

ANBEFALING: En helt almindelig hvid T-shirt

I al beskedenhed vil vi gerne anbefale vores egen T-shirt, som vi har lavet i samarbejde med Son of A Tailor. Det er en klassisk hvid T-shirt, som bliver skræddersyet efter dine mål, så den passer dig perfekt. Med rund hals og detaljer på ærmet vil de fleste se godt ud i den. Den koster 400 kroner og kan købes her. 

ADVARSEL: Læderarmbånd

Igen går der lidt for meget udklædning over det, når en kontormus pludselig ifører sig en masse læderarmbånd, fordi han er på festival. Hvis det er din stil til hverdag, skal du selvfølgelig have lov, men hvis de kun kommer på under Roskilde, så synes vi det er mærkeligt. 

ANBEFALING: Sølvarmbånd

Smykker til mænd er faktisk højeste mode, og det er bestemt en trend, som vi gerne hopper med på. Men på en klassisk måde. Smalle sølvarmbånd er et godt alternativ til et læderarmbånd. Her er det et armbånd fra svenske Triwa til 495 kroner.

LÆS OGSÅ: NikeLab x Pigalle udgiver ny basket-inspireret kollektion

LÆS OGSÅ: Euroman x Son of a Tailor: Her er sommerens T-shirt

LÆS OGSÅ: 32 stærke køb til din sommergarderobe