Hvad har Truman Capote, Johnny Depp og Woody Allen til fælles? Samme ikoniske brillestel, modellen 'Lemtosh' af den amerikanske brille-sværvægter Moscot.

Kunstner Andy Warhol havde også Moscot som et af sine favoritmærker og forelskede sig i modellen 'Miltzen', der blev introduceret i 1930'erne. Særligt den gennemsigtige ’Crystal’-ramme tyede han til.

Nu har den 106 år gamle, familieejede virksomhed åbnet sin første flagship-store i Danmark, nærmere bestemt på Købmagergade 50b i Indre København. Moscot-butikken har netop slået dørene op for sine danske kunder her ved indgangen af 2022.

"Mine studier i København har i høj grad påvirket min designsensibilitet og tilgang. Jeg har altid beundret den danske designkultur, og det er en ære at bringe et stykke af vores unikke downtown NYC-rødder og ikoniske rammer til denne store, historiske by,” fortæller Zack Moscot, Chief Design Officer og femte generation i familievirksomheden, i en pressemeddelelse.

Copote briller.jpg
Truman Capote er nok bedst kendt som forfatteren bag klassikerne ’Breakfast At Tiffany’s’ og ’In Cold Blood’. Og så for at være en flittig Moscot-bærer. Foto: Getty Images

Vi skal helt tilbage til år 1899 og på New Yorks Ellis Island, hvor de første spadestik til Moscot blev taget. Her gik den hviderussiske immigrant Hyman Muhscot i land, han fik forkortet sit efternavn til det mere mundrette Moscot og begyndte at sælge solbriller fra sin rullevogn på Manhattans Lower East Side. Der gik ikke længe, før den første Moscot-butik slog dørene op i 1915, og så var fundamentet lagt til et vaskeægte detail-dynasti.

Med butikken i København udvider Moscot sit antal af flagship-stores på verdensplan til 18. Nedenunder kan du se, hvordan den danske butik tager sig ud:

Moscot butik 1.jpg

Moscot butik 3.jpg

Moscot butik 4.jpg