Højt at flyve: 5 piloture, der bryder lydmuren scroll-down

Højt at flyve: 5 piloture, der bryder lydmuren

Alle elsker et godt sportsur. Men hvor dykkerure ofte følger en velkendt formular med drejekrans, kraftige visere og masser af lumen, så er der anderledes fri leg med piloture. Vi har fundet fem ure, som giver dig vinger.

Af Christian Martinez
Foto: PR
Mode Euroman

Det er med piloture som med dykkerure: De færreste bruger dem til det, de er skabt til, men hvad gør det, når de kan bruges som ’daily beater’ og samtidig fås i varianter, som gør dem til et dress-ur i deres egen ret?

Sådan har det nærmest været lige siden genren blev opfundet: Det første pilotur var angiveligt det, som modeskaberen Louis Cartier lavede for den brasilianske luftfartspioner Alberto Santos-Dumont i begyndelsen af 1900-tallet.

Santos-Dumont var i 1901 den første til at flyve rundt om Eiffeltårnet i en selvbygget dims, man med nogen rimelighed kan kalde en flyvemaskine, og foretog i 1906 den første officielt anerkendte motorflyvning i Europa. Turen varede i 21,5 sekunder og tilbagelagde 220 meter.

Santos de Cartier var et af de første ure, der var designet til at sidde på håndleddet – i modsætning til datidens lommeure – så piloter kunne holde hænderne på styret, mens de holdt øje med tiden. Samtidig var det i ædelmetal og fremstillet i et design, som landede det et sted mellem et tool watch og et fashionabelt dress piece. Kort sagt, opskriften på mange populære piloture lige siden.

Her er fem fine af slagsen:

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Ure og Herremode