vetements reeebok instapump fury

Tendens: Skriv på skoene

I 2017 er der ikke noget ved dine hvide sneakers, med mindre du skriver på dem

Har du en pen ved hånden?

Punkerne har gjort det. Graffitimalerne har gjort det. Teenagere helt generelt har gjort det. Og nu ser det ud til, at traditionen for at tegne og skrive på tøj er sivet fra undergrunden og op til de øverste fashion-lag.

Vans hyrede sidste år kunstneren Wes Lang til at dekorere sin ikoniske model SK8-Hi

Det toneangivende high fashion/streetwear-mærke Vêtements har i sin nye kollektion et sneakersamarbejde med Reebok, hvor en Instapump Fury (se topbilledet) er overtegnet med livstrætte og -glade udsagn som I’m bored, No future og Full on life.

Skoen koster godt 5000 absurde kroner.

Vêtements rammer en trend, som også Kanye West for nylig har bidraget til, da han gik fuld pubertet og skrev sin kones navn på sin ene Adidas Gazelle og Til døden os skiller på den anden. 

Kanye West Kim Kardashian Custom adidas Gazelle

Sidste år blev han også set traske rundt i et par individualiserede Vans ude i Californien. Temmelig skate.

I det hele taget er Vans’ sko i kraft af deres skate-punk-historie måske lærredet, hvis du selv ønsker at give dig i kast med at dekorere/ødelægge et par sko med romantiske og/eller anti-autoritære udsagn.

Friskknipset street style fra herremodeugen i London, januar 2017. Foto: Getty

De er heller ikke så dyre som et par Common Projects. Omvendt kan man sige, at det er ægte punk at smadre et par kalveskindstennissko til 2500 kroner. Bare husk: Det skal ikke være for kunstfærdigt, men tværtimod ligne en ubehjælpsom teenage-streg.

LÆS OGSÅ: I nazismens fodspor: Mand køber historisk uheldige støvler

LÆS OGSÅ: Mød det 14-årige street style-ikon Leo 

LÆS OGSÅ: Mode-mændene: Her er 16 sko der kommer til at dominere 2017