For Sergei Sviatchenko er der ikke langt mellem mode og kunst. I 2019 kårede vi den 68-årige kunstner til en af de bedst klædte mænd, og med sin platform ’Closed Up And Private’ leger han med modefotografiet som ingen anden.

Nu er han aktuel med et samarbejde med butikken S.T. Valentin om en kollektion, der til at begynde med drejer sig om et par ganske særlige loafers.

“Siden vi selv fik øjnene op for Close Up and Private i 2009, har vi været i tæt dialog med Sergei og har løbende diskuteret tonsvis af idéer og takes på den klassiske stil. Sergeis evne til at mikse klassiske elementer er uden sidestykke og har altid været en inspirationskilde for os, og nu glæder vi os til at invitere andre med ind i universet med den her kollektion,” siger Nikolaj Valentin, co-founder af S.T. Valentin.

Det er ikke første gang, at den aarhusianske modebutik og webshop lancerer deres egne sko. Sidste år havde de succes med et par klassiske lædersko, og nu er turen altså kommet til penny loaferen i samarbejde med Sergei Sviatchenko.

 

Der bliver kun produceret 150 par i henholdsvis brun og sort, så du skal holde dig til, hvis du vil have fingrene i de nye loafers.

Udover den gode kvalitet, er det særlige ved skoen, at du i sålerne finder originale, fodformede collager, der er skabt af Sergei Sviatchenko, og som er klar til at blive taget ud, rammet ind og sat op på væggen derhjemme som et unikt og originalt kunstværk.

“For flere hundrede år siden, da indvandringen til USA var på sit højeste, gemte immigranterne ofte familieportrætter i indersålerne. De skulle rejse langt, måtte pakke let og holde deres dyrebareste ejendele tæt på kroppen. Billeder hverken fyldte eller vejede meget, så skoene var det perfekte sted at opbevare dem. Dette er vores æstetiske hyldest til historien,” fortæller Sergei Sviatchenko om idéen.

Loafer.jpg

Et par af de nye penny loafers koster 1.600 kroner, og de vil blive lanceret på fredag den 20. august klokken 16.30 i S.T. Valentin på Guldsmedegade 23 i Aarhus, og til den anledening har Sergei Sviatchenko udsmykket butikken med sine kunstværker.

Er du ikke på de jyske egne, kan du sidde klar samme tid på stvalentin.dk, hvor det ligeledes er muligt at erhverve sig et par af de nye loafers.

Læs mere om samarbejdet mellem Sergei Sviatchenko og S.T. Valentin her.