Skæg. Det vokser på din hage, kinder og overlæbe. Det kan være tykt, tyndt, tæt eller sparsomt. Og mange mænd har det for tiden, hvilket kunne tyde på, at det er attraktivt blandt det modsatte køn.

Men faktisk er kvinder ikke nær så begejstrede for hår i ansigtet, som mændene, der gror det, selv er.

Det viser en undersøgelse foretaget for eBay Fashion sidste år. Her siger 75 procent af de adspurgte mænd, at det er fedt med skæg, mens kun 55 procent af kvinderne foretrækker dét look frem for et glatbarberet ansigt.

Undersøgelsen viser også, at 60 procent af mændene ville ønske, at der var mere skæg i verden, mens næsten 52 procent af de adspurgte kvinder i deres stille sind ville foretrække, at der var mindre skæg at kigge på.

Fire danske kvinder om skæg

Så hvis det med skægget er noget, du gør for at se cool ud blandt vennerne, så bare fortsæt. Er dit skæg derimod et led i en indsats for at gøre dig godt hos det modsatte køn, bør du måske lytte til tallene.

Eller til disse fire danske kvinder.

Euroman.dk har spurgt dem, hvad de foretrækker, når det kommer til mænd og skæg.

Gyrith Cecilie Ross, radiovært på P3, 29 år


Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

”Jeg tror, mænds konkurrencementalitet måske gør, at det blandt dudes er fedt, det her med at gro et virkeligt tykt bjørneskæg. Det bliver en konkurrence i mandighed på en måde. Derfor tror jeg, at mænd synes, at det er meget federe, end kvinder gør.”

LÆS OGSÅ: Video: Kærestepar fortæller hinanden, hvor mange sex-partnere de har haft

”Skæg må ikke blive for langt. Så bliver det usoigneret. Når det bliver så langt, at hårene begynder at bukke og halvkrølle, kan jeg kun tænke på, hvor meget stivnet fadølsskum, der sidder i det. Det skal heller ikke være så langt, at man føler, at man er på jungle-safari for at finde frem til læberne.”

”Skægstubbe kradser, men til gengæld er det bare hot as hell.”


Gyrith Cecilie Ross har en svaghed for skæg på Gerard Butler-måden. Foto: Getty Images. 

Suzanne Bjerrehuus, jurist, forfatter og foredragsholder, 67 år


”Det har længe været moderne med skovmandstyper, der ligner, at de lige har været ude at fælde træer i de canadiske skove. De ser alle sammen ens ud. Jeg kunne aldrig klare det, det er så grimt. Det ligner, at de ikke orker at barbere sig, og der begynder at sidde mad i skægget.”

”Min egen mand er totalt lækkert glatbarberet, og det synes jeg er totalt maskulint.  Jeg synes, det er pænt, og de kradser ikke, når de kysser. Glatbarberede mænd er mænd, der ikke behøver skjule noget – for eksempel en dobbelthage - i deres ansigt. Det er ikke fordi, de skal ligne en barnenumse i hovedet.”

LÆS OGSÅ: Lækre Ava lokker mænd i en fælde på Tinder

”Når man taler om parringsmodne mænd, må der må godt være en lille skygge, så man kan se, at der kan vokse noget skæg. Ud over min egen mand er George Clooney og Sean Connery gode eksempler!”


Skuespilleren George Clooney er et flot eksempel på en glatbarberet mand, mener Suzanne Bjerrehuus.

Anne Glad, livsstilsekspert, 42 år


Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

”Når min generations kvinder har det sværere med skæg, end generation Y (folk født mellem 80’erne og start-90’erne, red.) har det, er det fordi vi er vokset op med folkeskolelærere, pædagoger og Hans-Henrik Ley-typer (tv-vært i 70’erne, red.) med fuldskæg. I grungebølgen var der også en del, der havde skæg. Jeg synes, det var helt vildt mærkeligt og hillbilly-kikset. Da det kom igen, hvor unge kvinder begyndte at dyrke Hr. Skæg som sexsymbol, havde jeg svært ved at forstå det.” 

”Men nu kan jeg godt lide skæg. Jeg kan godt lide, at der er forskel mellem kønnene, og at mænd har hår! Men jeg kan ikke pege på en bestemt type. Jeg kan jo også godt lide, at mænd er forskellige. Men jeg synes, at min kærestes fuldskæg er vildt fint og lækkert. Selvom det dybest set er det pædagogskæg, jeg er vokset op med og ikke kunne lide – dengang.”

Mathilde Gøhler, model, 22 år

Foto: Le Management

”Til nogen er det rigtig pænt med skæg, og til andre er det bare et no go. Det kommer meget an på, om man har et pænt skæg. Det kræver også noget vedligehold. Hvis skægget er ujævnt, så synes jeg bare, at man helt skal lade være. Helt personligt foretrækker jeg, når mænd ikke har alt for langt skæg. Jeg må indrømme, at jeg synes min kæreste (Remée, red.) er den perfekte mand med det perfekte, helt korte skæg.”


Ifølge Mathilde Gøhler sidder det flotteste skæg - ikke overraskende - på hendes kæreste Remée. Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den skægstil, der passer til din ansigtsform

LÆS OGSÅ: Det er skægt: Sådan barberer du dig

LÆS OGSÅ: Københavnerkvinder: Sådan forfører I os