En skjorte oven på en skjorte. En jakke inden under en anden jakke. En skjorte uden på en sweater. Det er ikke sådan, den klassiske garderobe er opbygget, og det er måske netop derfor den lagdelte mode, der skylder 90'ernes grunge- og skaterkultur en stor del af sin popularitet, er så kærkommen.

I stedet for blot at skifte overtøjet, når sommer bliver til efterår, og når efterår bliver til vinter, og så måske tilføje en sweater, giver lag på lag-stilen dig mulighed for at forlænge de enkelte elementers liv hen over sæsonerne og for at jonglere dem ind i nye sammenhænge.

Den ene dag er din denimjakke en skjorte under frakken. Den næste dag tjener din tykke skovmandsskjorte som jakke uden på en rullekrave. Ud over morskaben i variationen er der også det praktiske ved at bære mange lag, at man hele tiden kan tilføje eller skrælle af, når man får det for varmt eller koldt i løbet af dagen.

Og hvis du nu skulle synes, at du ikke har nok lag at klæde dig med, så er her syv bud på skjorter, der kan finde mange anvendelsesformer i en lagdelt påklædning:

Our Legacy overskjorte.jpg

Our Legacy Heusen Shirt Fox Brown Check til 1.534 kroner.

Arket overskorte.jpg

Arket Relaxed Cotton Twill Overshirt til 650 kroner.