Hvordan ved man, at man er blevet voksen? Sådan for alvor?

Jo, der er ganske vist de simple tegn, der kan indikere dette fænomen: når man får sine første grå hår, når man begynder at kunne lide blåskimmelost, når man ikke længere glæder sig til at se, hvor mange penge man skal have tilbage i skat, fordi man ved, hvordan man udfylder sin forskudsopgørelse ordentligt.

Men det allermest klare tegn på, at ungdommen er bag en, må være, når man selv får sig et barn. Det næstmest klare er til gengæld, når man igen begynder at opføre sig som et barn. Når man ifører sig et par regnbukser.

I børnehaven og helt op til en gang i mellemklassetrinene virker det til at være bestemt ved lov, at man skal være iført et par regnbukser, skønt der kun er fugt i luften. Velvillige, stolte og ubekymrede render små rollinger beskyttet og tørre rundt i sne og slud. Men en dag indtræffer den stilistiske bevidsthed, der virker til at ramme de fleste (og som regel i en mindre heldig grad) omkring 11-års alderen, og så smides regnbukserne, da de, trods alt, er noget, man kan blive enige om, ikke bidrager til positive fremtoningspoint.

Mange år skal der gå, hvor man får drivvåde ben, når man efterårsdag efter efterårsdag (dette princip vil egentligt kunne overføres til samtlige danske årstider) cykler hen til sin hverdag, blottet for vandafvisende stof. Mange timer vil man bruge på at sidde ret med bukser, der synes fremstillet i vandabsorberende stof, men man vil acceptere dette vilkår som værende, ja, et vilkår, for når alternativet er at ligne en pædagog eller dem, de passer på, virker våde bukser ikke så slemme endda.

En skønne dag, når man har cyklet i en byge for meget, vil man dog (forhåbentligt) nå den erkendelse, at det at ligne et barn eller en pædagog måske ikke er så galt endda, og at livet er for kort til våde jeans.

Den erkendelse nåede jeg selv i morges, da jeg cyklede syv kilometer i øs(øs!)regnvejr og ikke kunne mærke noget som helst andet end frustration og købevilje, da jeg kom frem til mit endelige mål. Aldrig igen, konkluderede jeg. Ikke mere knæfald for det danske vejr. Regnbukser er vejen frem.

Vi har fundet seks par regnbukser, du kan erhverve dig, når og såfremt du en dag når samme erkendelse. De er alle sammen så pæne, som et par regnbukser nu engang kan være.

 

Tretorn 'Nimbo Rainpant' til 337 kr.

 

imagezq38d.png

Magasin du Nord Collection 'Maine' til 349 kr.

 

rains.jpeg

Rains 'Rain Pant Regular' til 499 kr.

 

The North Face 'Antora Rain Paint' på udsalg til 524 kr.

 

 

Deerhunter 'Hurricane Regnbukser' til 399 kr.

 

mascot.jpeg

Mascot 'Aqua Regnbukser' til 236,25 kr.