Selvom moden som bekendt går i ring, har vi alle nogle stilperioder i vores liv, som vi ikke ønsker at genbesøge. Det gælder også for den 31-årige komiker Martin Johannes Larsen. Han har blandt andet været pretty boy og brugt styrtende med penge på Evisu-bukser og Junk de Luxe-T-shirts. 

Her tager Larsen, der er nomineret til 'årets komiker' ved Zulu Comedy Galla 2021, dig med gennem sit private fotoalbum og de største stilkiks:

 

Foto 1.jpeg

1. En Din Tøjmand-dreng uden stil (starten af 00'erne)

”Vi kigger på en lidt forvirret og sløjt klædt dreng, som ikke tænker over stil endnu. Jeg går i 5. eller 6. klasse, bærer en ternet og langærmet bluse, hvor der står ’cool’ på fra et no name-agtigt mærke – formentlig købt i Din Tøjmand i Aarup eller i Rosengårdcentret i Odense. Modsat har håret dog en stilretning. Det er ikke pindsvinshåret, som jeg senere fik, men bare strit.

Jeg har ikke smidt mit hvalpefedt endnu, for det er også før, at jeg går rigtig i gang med at gå op i motion, kost og træning. Når jeg får fri fra skole, tager jeg hjem og ser hele Boogie-listen i fjernsynet. Det kommer til at præge min verden meget.

Jeg synes godt, at man kan se den humoristiske dreng i mig på billedet. Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville være komiker og har jagtet det på en eller anden måde. Det var dengang, at man så ’Linie 3’ og ’Olsen-Banden’, som også var smurt ind i humor. Senere kom ’Drengene fra Angora’ og 'Mr. Poxycat & Co', og de har begge været en kæmpe inspiration for mig.”

 

Foto 2.jpeg

2. Pretty boy (13-14-årsalderen)

”Nu har jeg fundet min stil, jeg er pretty boy, og det her er uniformen. Lad os tage den fra toppen af: Jeg har afbleget hår, og det skulle helst foregå med en hætte om hovedet, hvor frisøren stak en lille nål ind og hev håret op. Jeg satte det med den røde Dax Wax, og det var nok ikke så sundt for håret, så det var virkelig et statement at se sådan her ud. Lyse striber er jo på vej tilbage, og jeg har faktisk aftalt med min frisør, at jeg næste gang tager hætten på igen og farver håret. Frisuren skal jeg dog ikke prøve igen. Det skal være helt kort.

Mit ansigt er totalt brunt, fordi det krævede pretty boy-stilen også. Jeg arbejdede kort med selvbruneren, det kunne gå grueligt galt med den, så jeg gik i stedet i solcenter. Der er også blingbling i det venstre øre, og for to år siden fandt jeg ud af, da jeg var i Kroatien på ferie, at hullet ikke var groet sammen endnu, selvom jeg ikke havde gået med ørering i ti år. Øreringe er blevet moderne igen, så i dag går jeg rundt med en ørering med vedhæng i. Det er totalt en anden stil, men jeg kunne faktisk godt forestille mig at have en blingbling-ørering på igen. Hvorfor ikke?

Bevæger vi os ned over overkroppen, har jeg en meget lang halskæde med en form for vifte på, det kunne også sagtens have været rosenkranshalskæden. Indenunder har jeg en skøn v-halset T-shirt på, hvor ærmerne sidder helt vildt langt oppe, så man kan se så meget guns som muligt. Ikke fordi der var så meget guns endnu. Jeg kunne forestille mig, at T-shirten er fra Junk de Luxe, som man også gik meget i dengang. Diamanturet med den store rem som et læderbælte er fra !Solid.

Vi kører et J. Lindeberg-bælte, helt klassisk. Man kan se, at min T-shirt er trukket lidt op over maven, fordi Björn Borg-underbukserne skal kunne ses. Jeg er ikke sikker, men det må næsten være en Levi's-buks, som jeg har valgt. Næste dag kunne jeg justere stilen og tage et par Evisu-bukser på i stedet.

Man kan ikke se skoene, men jeg var især glad for Kawasaki, fordi de også var billige at købe. Ellers var det jo pissedyrt at være pretty boy. Det er uden tvivl den dyreste tøjperiode, jeg har haft i mit liv. Mine forældre betalte for det meste. Jeg spillede fodbold og badminton på højt niveau og fik lov til at udleve mine drømme, så jeg gik ikke med aviser eller var opvasker.