Vi er ovre de tider, hvor man kunne tale om en tydelig ensporet stilretning og nemt kunne kåre årets største tendens.

I dag ser vi mange forskellige strømninger i moden, og de største stilikoner sammensætter sportstøj med high-end mode eller kombinerer 70’er-stilen med et punk’et-udtryk.

Selvom modebilledet er alsidigt, er der alligevel nogle ting, der går igen hos de forskellige mærker denne sommer.

Her er 9 af de største tendenser denne sommer, som alle bør kende til. Og helt overordnet går vi en løs og mindre tilknappet retning.

Brede og baggy bukser

1970’erne har inspireret mange designere denne sommer, og det har gjort bukserne bredere. Det er dog stadig kun de få, der er gået efter den helt brede trompetbuks.  Det handler op at løsne op efter nogle stramme og ekstremt enkle post-finanskrise år, og her er 70’erne en oplagt inspirationskilde med årtiets megen fokus på frigørelse og modstand mod det etablerede system. Selvom det nok vil tage tid før en større bunke mænd er klar til at skifte deres smalle bukser ud, ser det ud til, at vi langsomt går i den bredere retning.

Topman AAA Trousers til ca. 385 kr.

 

Umit Benan Comfort Trousers til 1.435 kr.

Bomberjakker 

Alpha Industrys MA-1 jakke, der oprindelig blev designet til det amerikanske luftforsvar, er op til sommeren blevet opdateret i stor stil. Nu kommer den karakteristiske korte jakke også i lang, ekstra kort og med print i alle afskygninger. Flere af de mere fremtrædende designere har især eksperimenteret med karakteristisk kinesisk print i form af blandt andet royale tigre, bambus og drager. Generelt ser det ud til at kinesisks kultur bliver meget tydelig i sommerens modebillede.

Han Kjøbenhavn Fighter Jacket til 2.000 kr.

Zara Jakke med mønster til 549 kr. 

Cuba-kraver

På skjortefronten er vi i år gået tilbage til 50’erne og hentet den såkaldt cubanske krave frem igen. Elvis Presley var i sin tid med til at gøre den kortærmede skjorte til allemandseje. I dag udstråler den stadig charme og selvtillid, og skal man ramme sommeren spot on gør det ikke noget, at man får lidt mønstre på skjorten.

Libertine Libertine Cave S/S til 810 kr. 

AMI Linen Shirt til 1.450 kr.

Grøn og grå

Vi har nævnt det før. Det naturlige er virkelig oppe i tiden, hvor gamle produktionsteknikker, det gode håndværk og naturlige materialer vinder frem. Og det afspejler sig også i tøjets farver, hvor grøn i alle nuancer er den store vinder. Selvom farven har været populær i et par sæsoner nu, kulminerer det for alvor i denne sommer. Den grønne farve er god på alt fra shorts og sneakers til blazere og jakker.

Normalt er grå forbeholdt efterårssæsonen, men i år har flere designere gjort grå til deres sommerfarve. De fleste mænd ejer allerede noget gråt i deres garderobe, så tendensen i år går meget på at kombinere forskellige nuancer af grå i samme outfit.

Margaret Howell Zip Jacket til 2.835 kr.

COS Wool Shirt Jacket til 1.100 kr.

Halsklude

Under alle de store modeuger viste rigtig mange designere halsklude frem, og mange trendsættere har da også gået med den i noget tid. Kluden, der er på størrelse med en bandana, skal enten bindes eller lægges om halsen og tilsættes en skjorte, polo eller let trøje. Sammen med solbriller og baseballkasketten bliver halskluden den mest populære accessory til mænd denne sommer.

An Ivy Copenhagen The Chained til 249 kr.

 

All At Sea Pocket Sqaure til 600 kr.

Korte shorts

Mange af de mest anerkendte designere vil have os alle sammen til at trække i et par helt korte rør. Det er retro-stilen, der endnu en gang viser sig frem. Det kan godt virke en anelse grænseoverskridende at vise så meget hud frem, og til dem der føler sådan, går shorts-moden også i den helt modsatte retning med lange basketball-inspirererede shorts.

Cuisse de Grenouille Charles til ca. 660 kr.

Acne Studios Seymour til 995 kr.

Printede badebukser

Den printede bølge startede allerede sidste år, hvor flere modeskabere erklærede de printede badebukser for ypperste mode. Og sådan fortsætter det også i år. Print i alle afskygninger er populære, men især naturprintet med enten palmer, dyr eller bølger er udbredt. Når man tænker på det begrænsede antal stranddage, vi har i Danmark, giver det også fin mening at vise sig lidt frem, når man endelig er i sandet.

Acne Studios Perry Print Green Tiger til 1095 kr.

H&M Mønstrede badebukser til 129 kr.

Tropisk print

De sidste par år har det ensfarvede tøj domineret efter nogle heftigt printede år efter finanskrisen, men denne sommer ser igen ud til at få lidt mere knald på. Det naturlige præger vores tilgang til maden, som skal være uden for mange tilsætningsstoffer, og til indretningen, som består af naturlige elementer som træ, glas og læder. Og netop det naturlige er også meget tydeligt i sæsonens mest populære print. Vi drømmer os væk til tropiske paradiser, og det er palmer, blomster, dyr og bølger, som præger især skjorterne og de lette jakker.

Vans Slip On til ca. 560 kr.

Our Legacy  Jumbo Shirt til 1.860 kr. 

Pyjamasstilen

Vores stil løsner op for tiden, og derfor virker det også naturligt, at silke bliver et mere og mere populært materiale. I den helt afslappede ende er pyjamasstilen stadig mere populær, og selvom det nok stadig er de færreste, der trækker i en pyjamasskjorte i hverdagen, er det sommerens ultimativt mest afslappede og moderigtige måde at gå til fest på.

All At Sea Pyjamas Shirt til 1.600 kr.

Alexander McQueen Skull Pyjama Set til 4.090 kr.

Sandaler

Det er ikke længe siden, at der blev kigget meget skævt til mænd i sandaler. Navnlig hvis de havde beholdt sokkerne på. Men i år har piben fået en anden lyd, og det er igen blevet moderne at gå med sandaler, også med sokkerne på. Under modeugen i New York havde størstedelen af designerne valgt at iklæde deres modeller sandaler, og der er snart ikke det brand, som ikke har kastet sig over det sommerlige fodtøj. Har du hvad der skal til (og bare lidt velplejede fødder) kan du bære sandaler til både jakkesæt og badeshorts.

Teva x Han Kjøbenhavn Float til 999 kr.

 

Birkenstock Arizona til 662 kr.

LÆS OGSÅ: Sommerens store tendens: 12 sneakers uden snørebånd

LÆS OGSÅ: Frisk garderoben op: 13 køb til sommersæsonen til under 5.000 kroner

LÆS OGSÅ: 8 mænd og deres solbriller